Az írósztrájkok végeztével folytatódhat a Netflix The Witcher sorozat 4. évadának írása, de úgy tűnik, hogy lassan jön az utolsó évad is.

2023.10.1.1. – Ha csak és kizárólag a kommenteket veszem alapul, akkor nem annyira jött be a nagyközönségnek a Netflix The Witcher sorozatának 3. évada. Ezt bizonyítják persze a Metacritic pontszámai is. Így arra számítunk, hogy a negyedik évad sikere is kérdőjeles lehet, főleg miután Liam Hemsworth váltja le Henry Cavillt Geralt szerepében. Az új főszereplővel készülő 4. évad már egy jó ideje készül, de az Amerikában zajló írósztrájkok miatt szünetelt a projekt. Most, hogy a WGA-sztrájk végre véget ért, az írás ismét folytatódhat.

A Witcher sorozat készen áll az írás folytatására.

Írás

Most, hogy a WGA és a stúdiók több mint egy hete megegyeztek, hamarosan újraindulhat a The Witcher 4. évadának írása, a forgatókönyvek befejezése és csiszolása. Amint ez megtörtént, elkezdődhet az 5. évad írása is. Ahogy arról korábban a Redanianintelligence beszámolt, a 4. és az 5. évadot egymás után tervezték elkészíteni, ami továbbra is így van, a sztrájkok nem változtattak ezen. Ami a sztrájkok miatt változott, az az ütemterv.

A sztrájk előtt úgy volt, hogy a 4. évad forgatása 2023 szeptemberében kezdődik, most viszont az a terv, hogy 2024 első felében forognak a kamerák. Az elképzelés szerint amint a 4. évadot leforgatják, tartanak egy kis szünetet, majd rögtön belevágnak az 5. évad forgatásába.

A The Witcher 5. évada lesz utolsó évad?

Persze hivatalos megerősítés még nincs erre vonatkozóan, de a Redanianintelligence azt állítja, hogy forrásai szerint igen: az 5. évad nagy valószínűséggel a The Witcher utolsó évada lesz a Netflixen. Ez azt jelenti, hogy valószínűleg Andrzej Sapkowski három könyvén alapul majd a két utolsó évad. Ezek a Tűzkeresztség, a Fecske-torony és A tó úrnője.

Természetesen a lap értesüléseit igazolni nem tudjuk, de simán lehetséges, hogy a Netflix az 5. évaddal befejezi a sorozat gyártását. Ez azért is érdekes, mert az első évad sikere után a Netflix több spin-off sorozatot és adaptációt is fontolgatott. Ezek közül a Vaják: A vér eredete el is készült, de szintén nem aratott nagy sikert.

Egyelőre úgy tűnik, hogy az is kizárt, hogy a 4. évad 2024-ben megjelenjen a Netflixen, így marad a 2025-ös megjelenés. Az 5. évad tehát valamikor 2026-ban jelenhetne meg, de amúgy is korai lenne még megjelenési dátumról beszélni. Amikor pedig ilyen sokat kell várni egy-egy sorozat folytatására, egyre valószínűtlenebb, hogy a siker olyan lesz, mint az első évad esetében volt.

Mindenesetre talán jó hír emellett, hogy a CD Projekt RED már dolgozik a következő The Witcher videojátékon, amit talán többen is várnak, mint a sorozat következő évadait.

Ezt láttad már?

Ezt a 20 zseniális játékot most teljesen INGYEN kipróbálhatod a Steamen

×