Már megint pénztárcanyitogató skinekkel támad a Fortnite a halloweeni eseményén.

2023.10.10. – A Fortnite-ra divat szórni az átkot, pedig bőséggel lenne ám mit ellesnie a konkurenciáknak, ha hasonlóan sikeres, na meg rentábilis játékként szeretnének hosszú évekig fennmaradni. A Call of Duty valami hasonlóképp tett, amikor sorra kezdték a játékba pakolni a legnagyobb sztárokat, sportolókat, vagy az ikonikus filmek közönségkedvenc szereplőit.

A skinek pedig őrületes pénzcsinálók. A játékosok (nem tagadom, bár kicsit szégyellem: én is) szeretnek pénzt lapátolni azokba az kinézetekbe, melyekkel 1) villoghatnak a lobby-kban és a meccseken, 2) érzelmileg kötődnek. Az én pénztárcám inkább az utóbbival lehet a legszélesebbre tárni, ezért is ijedtem meg, mikor megláttam a Fortnite halloweeni skinfelhozatalát.

Merthogy, idén is, ahogyan eddig szinte mindig, megejtik az ijesztetős, „spooooookie” Fortnitemares játékbeli eseményt, ami mindenféle halloweeni extra küldetést, fegyvert, játékmódot, és sok-sok minden más mellett nyilván új, tematikus skineket is magával hoz.

Namármost!

A halloweeni eseményt előkészítő 4.03-as frissítés éppenséggel a minap élesedett, amit letöltve egy teljesen új menürendszert is kapunk. A látványt még szokni kell, de ez a Fortnite már évek óta.

Ami viszont még ennél is sokkal izgalmasabb, hogy lelepleződtek a horror téma köré válogatott játszható (pontosabban megvásárolható) karakterek listája is, melyek között bizony bőséggel akadnak olyan figurák, akikre valószínűleg tömegek fogják elkölteni a szigorú önmegtartóztatás árán összekuporgatott drága V-bucks-ukat. Én legalábbis tuti így fogok tenni, hiszen olyan legendás horrorikonok teszik tiszteletüket a világ – egyik -legnépszerűbb játékában, mint

  • Michael Myers, a Halloween horrorfilm-sorozat közel megállíthatatlan pszichopatája
  • Jack Skellington, Tim Burton stop-motion animációsfilmjének barátságos, de túlontúl sok galibát okozó főhőse,
  • illetve Alan Wake, a fantasztikus Remedy csapatának hőse, aki 13 hosszú év után épp az Epic Games kiadásában október 27-én tér vissza a félelmetes kalandjának folytatásával.

De lesznek ismerős arcok is: a halloweeni vásár idejére szórhatjuk a pénzünket a horrorosított Sethre, Bogstickre, Phantom Meowsclesre, és Festival Phaedrára.

A valószínűleg 2000+ V-bucks-ért kiváltható figurák, illetve a velük járó cuccok – például csáklya, hátizsák, emote – mellett a játékosok a pályán megtalálhatják a visszatérő töklövőt, amivel bárki arcára fájdalmas sikolyokat robbanthatnak. Ha viszont a Wood Stake Launcher, vagy Thorne vámpírpengéje jobban illik a halloweeni skalpgyűjtéshez, akkor rajtunk áll, melyikkel érjük el a Victory Royale-t.

Mindezek mellett a Fortnite játékosoknak már jól ismerős boszorkányseprű, illetve a halloweeni cukorkagyűjtés fogja csúcsra járatni a hangulatot. Ami egyébként október 10-től egészen november 3-ig fog tartani, szóval a skinbevásárlással sem kell nagyon sietni.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Irány a torrent? – 4 játék, amit már SEHOL sem tudsz megvenni | 2.

×