Csütörtök este igazán hangulatos eseményt nézhettek a Call of Duty rajongói. A Next eseményen a két fő mód is bemutatkozott, a Warzone és a MW III.

2023.10.05. – Elérkeztünk október első hetéhez. Ez az időszak mindig kiemelten fontos a Call of Duty rajongóinak, hiszen az új címek tesztidőszaka is mindig erre a hónapra esik. Ezúttal sincs ez másképp, a fejlesztők már javában készítik elő a Modern Warfare III érkezését. A béta időpontokat már ismerjük, ahogy bizony a HQ applikációval kapcsolatos információkat is megosztotta már a cég. A konkrét leleplezésre azonban egészen máig, csütörtök estig kellett várni. Az Activision ekkorra időzítette a Next eseményét, melyben megismerhettük a Modern Warfare III és Warzone újdonságait is. Rengeteg tartalomgyártó is képviseltette magát az eseményen, ahol ki is próbálhatták a legfrissebb újdonságokat, melynek köszönhetően ízelítő videókból sincsen hiány.

Call of Duty Next Warzone és Modern Warfare III

Call of Duty Next

Nézzük is a Warzone és Modern Warfare III újdonságait!

Gunsmith

A Gunsmith felület erőteljesen a Modern Warfare II-re hajaz. Remek újítás azonban a fegyverek részletes statisztikáinak megjelenítése. A bétában ezeket még nem láthatjuk, de a végleges verzióban ott lesznek majd.

Hitmarker

A fenti felvételen megpillanthatjuk a béta jutalmat, illetve, hogy mennyire jól hangzik a frissített fejlövés hitmarker az új játékban.

Highrise

A fenti videóban az ikonikus Highrise pályáról láthatunk másfél percnyi bemutató. Kétségtelen, hogy a nosztalgiafaktor azonnal megtette a hatását.

A fegyverek

A Modern Warfare III bétájában a fenti fegyverekkel találkozhatunk majd. Nagy eséllyel a végleges változatban még kellemesebb repertoár vár majd a játékosokra.

Beta fejlődés

A játékosok a béta ideje alatt 30 szintet oldhatnak majd fel. A fenti videóban az egyes szintekért járó jutalmakat láthatjuk.

A mozgás

A fejlesztők több korábbi pletykát is megerősítettek:

  • Visszatér a Slide és Reload Cancel
  • Slide után egyből lőhetünk a fegyverekkel
  • A Tac Sprint időtartama is megnő
  • A Tac Sprint újratöltődik „sima” sprint alatt
  • A Strafe és ADS sebességek is nőnek majd
  • Valamilyen szinten a Bunny Hop is visszatér, ám az első próbálkozások alapján nem lesz könnyű dolga a játékosoknak

Közösségkedvenc visszatérők

A fejlesztők elárulták azt is, hogy:

  • Visszatér a map szavazás
  • Visszatér a klasszikus, Red Dot minimap
  • Megerősítették a Gear alapú perkeket is
  • 150 HP-val kell majd gazdálkodnunk a multiplayer módokban
  • A Ranked módra sem kell sokat várni, már a Season 1 Reloadeddel elstartol, valamikor január elején

Zombi mód

Május elején azt is megtudhattuk, hogy a 2023-as Call of Duty cím zombi módot is magával hoz majd. Ez is megerősítést nyert csütörtök este. A Zombi módban akár másik csapattal is együttműködhetünk, az eddigi legnagyobb tematikus pályán. Teljesen nyílt helyszínnel rukkoltak elő a fejlesztők, ahol bizony küldetésekben és történetben sem lesz hiány.

Az új Warzone pálya – Urzikstan

Warzone

A fejlesztők az új Warzone pályát már a zombi mód bemutatójánál ellőtték. A fenti térképen a kialakítását is megcsodálhatjuk. A helyszín a Urzikstan nevet viseli. Hatalmas városi csatatérre számíthatnak a játékosok, melyben a sivatagos tájak mellett a víz is feltűnik. A pályán találkozhatunk egy új vonattal, melyet a játékosok is „irányíthatnak” és vízszintes kötélpályákra (zipline) is érdemes felkészülni.


Íme még egy kis kedvcsináló:

Visszatér Fortunes’s Keep és Rebirth Island

Igen, jól olvassátok. A fejlesztők 2024-ben a két ikonikus, kisebb pályát is visszahozzák a Warzone kliensbe. Most már csak tényleg Verdansk hiányzik.

További Warzone újdonságok

A Modern Warfare III legtöbb fejlesztését, újítását megkapja majd a battle royale mód, de az alábbi konkrétumokkal is érdemes kalkulálni:

  • Visszatért a Combat Scout Perk
  • A Slide Cancel visszatérését is kiemelten megerősítették a fejlesztők

  • A fenti képen az új, különleges kialakítású Gulagot is megismerhetjük
  • Az új Warzone pálya Ranked módja 2024 elején startol majd el

A fenti változtatásokkal, fejlesztésekkel, újdonságokkal részletesebben is megismerkedhetünk majd az elkövetkezendő napokban, hetekben. A mobilos változatnak pedig dedikált bejegyzést szentelünk majd, hiszen az is szorosan kapcsolódik majd az új érához.

Ezek most a Warzone legjobb fegyverei a Season 6 frissítést követően

×