2023 októbere különösen izgalmasan fog telni, de ahhoz, hogy semmiről se maradjunk le, mindenképpen meg kell tanulnunk priorizálni. A backlogod meg fogja köszönni.

2023.10.02. – Hiába volt előttünk a teljes nyári uborkaszezon, az idei év utolsó nagyobb megjelenéseit – már megint, ahogyan mindig – októberre-novemberre időzítették a kiadók. Persze utána sem fogunk nagyon unatkozni, de az idei október a szokottnál is jóval mozgalmasabban fog telni – játssz szinte bármilyen platformon.

Azért szinte, mert most októberben a nagyobb játékok többsége már nem jelennek meg a korábbi generációs hardverekre. Kivéve a Switchet, aminek utódjáról bár pletykálgatnak, annak tényleges megjelenéséig a Nintendónak  láthatólag esze ágában sincs lassítani a tempón, és egy sor kiváló exkluzívval szolgálják tovább a mintegy 130 millió Switch-tulaj szórakozását.

A 2023-as esztendő tizedik hava ugyanakkor több szempontból is különösen fontos lesz. Egyrészt újraindul a világ egyik legnépszerűbb, legjobb és leglátványosabb autóverseny-sorozata, másrészt 13 év után folytatódik a Max Payne fejlesztőinek szerelemprojektje, harmadrészt pedig 3 év után végre befut az első igazi system seller PS5-exkluzív is.

Ha pedig azt hiszed, hogy a világ összes pénze – na meg ideje sem lesz elég ennyi mindenre, akkor gondolj arra, hogy még csak el sem kezdtem a megjelenési lista felsorolását. Priorizálás, gyerekek, priorizálás. Mindenképp muszáj leszel néhány kalandot későbbre halasztani, ezzel is pukkadásig duzzasztani a backlogot, de hát nincs mit tenni. És akkor még hol vagyunk a novembertől, decembertől, 2024 januárjától? Merthogy akkor is fognak ám megjelenni játékkiválóságok.

First world problem – szokás mondani, de nincs is ezzel semmi baj, adná az ég, hogy tényleg ez legyen a legnagyobb bajunk. A játékok kiválogatását viszont már rád bízom, engem hagyj ki belőle, nekem is lesznek problémáim – mithogy, már vannak: tuti nem fogok végezni a Starfielddel az Alan Wake 2-ig…

  • Warhammer 40,000: Darktide (XSX/S) – október 4.

Assassin’s Creed Mirage – október 5.

A nagyobb címek sorát az Assassin’s Creed Mirage nyitja, amely közel 8 év után nyúl vissza az eredeti játékmenethez, amit az újabb trilógia RPG-s elemeivel vegyít. Az eredetileg Valhalla-kiegészítőnek indult, majd önálló játékká érett Mirage az ókori Bagdadba invitál, méghozzá igen nyomott áron – konzolon (Xbox One/Series, PS4 és 5) és PC-n is 17-18.000 forintért.

  • Detective Pikachu (Switch) – október 6.
  • NHL 24 – október 6.

Forza Motorsport – október 10.

A Forza Motorsport kvázi az egész versenyjáték rebootja, ami minden korábbinál élethűbb formában adja vissza az autóversenyzés élményét. Mivel Microsoft saját gyártásról van szó, PC-n és Xbox Series konzolokon is a Game Pass kínálatából is elérhető lesz – természetesen a megjelenés napjától.

  • Honkai: Star Rail (PS5) – október 11.
  • Lords of the Fallen (PC, PS5, XSX/S) – október 13.
  • Hellboy Web of Wyrd (PC, PS4, PS5, Switch, Xbox One, XSX/S) – október 18.
  • Sonic Superstars  (PC, PS4, PS5, Switch, Xbox One, XSX/S) – október 17.
  • Gargoyles Remastered (PC, PS4, Switch, Xbox One) – október 19.
  • Endless Dungeon (PC, PS4, PS5, Xbox One, XSX/S, Switch) – október 19.

Super Mario Bros. Wonder – október 20.

A Super Mario Bros. Wonder az imádott klasszikus Super Mario receptet támasztja fel, méghozzá nem is akármilyen formában: megannyi játszható karakter, teljesen új képességek, változatos, sosem látott ellenfelek, szupermenő mesés látványvilág, illetve emlékezetes, megannyi titkot, felfedeznivalót és rejtvényt rejtő pályák teszik feledhetetlen kalanddá a Wondert.

Emellett történelmi pillanat is egyben: a játékvégi stáblistából derül ki, hogy 30 év után ki váltja Charles Martinetet Mario szerepében.

Marvel’s Spider-Man 2 (PS5) – október 20.

Október végén pedig a PS5 legelső igazán nagyágyú exkluzív játéka is befut végre, amiben Miles Morales és Peter Parker korábban sosem látott veszéllyel kell farkasszemet néznie. Egyrészt játékokban meglepően ritkán szerepeltetett Kraven lesz a cselekmény egyik főbb ellenlábasa, de a nagy vadásszal párhuzamosan az új Venom-szimbiótával is meg kell küzdeniük.

  • Just Dance 2024 (Switch, PS5, XSX/S) – október 23.
  • Metal Gear Solid Collection (PC, PS5, XSX/S, Switch) – október 24.
  • Cities: Skylines II (PC)- október 24.
  • The Lord of the Rings: Return to Moria (PC, PS5) – október 24.
  • Dave the Diver (Switch) – október 26.
  • Ghostrunner 2 (PC, PS5, XSX/S) – október 26.

Alan Wake 2 (PC, XSX/S, PS5) – október 27.

Az októberi hónapot pedig a legendás finn stúdió, a Remedy történetének legnagyobb, legkomplexebb és leggyönyörűbb játéka zárja: az Alan Wake 2. A fejlesztők az első részt 2004-2005 tájékán kezdték el kalapálni, amiből aztán csak 2010-ben lett játék az Xbox 360-on, az azóta eltelt 13 évben pedig azért harcoltak, hogy a valahogyan visszaszerezzék az Alan Wake jogait a Microsofttól. Ha pedig igazak az első beszámolók, akkor nagyon megérte a várakozás, ugyanis a finnek a Max Payne óta nem villantottak ekkorát.

  • UFC 5 (PS5, XSX/S) – október 27.

Ha viszont nem költenél most játékra, akkor erre vedd az irányt:

Ezzel a 86 fantasztikus játékkal INGYEN, egyetlen forint elköltése nélkül játszhatsz

×