Egy művész mesterséges intelligencia segítségével mutatja meg, hogyan festenének a legnagyobb színészek és hírességek, ha ők lennének a Hulk vagy az Amazon.

2022. 11. 11. – A mesterséges intelligencia művészeti felhasználása az utóbbi időben a képalkotó szoftverek döbbenetes fejlődésével arányosan lett egyre sűrűbb napirendi pont. Művészek tömegei rettegnek – egy kicsit azért jogosan, hogy a szinte újonnan létrejött technológiai ágazat egyszer képes lehet teljesen kiváltani a munkájukat, míg a technológiáért rajongók csillogó szemekkel vizsgálják az olyan megoldásokat, mint a DALL-E, az Artbreeder, a DeepAI, a StarryAI.

Ez a fajta képalkotási módszer azonban még csak aprócska gyerekcipőben jár, amelynek hatalmas utat kell bejárnia ahhoz, hogy legalább annyira elfogadott és/vagy elterjedt eszközzé váljon, mint annak idején a Photoshop is tette. Addig viszont tucatnyi tehetséges és érdeklődő, megannyi zseniális vagy egyenesen vicces ötlettel rendelkező kreatív veti bele magát az AI Art rejtelmeibe, ezzel is felfedezve a benne rejlő lehetőségeket.

Ilyen eszement próbálkozók ötleteiből született meg például az a galéria, amit a Trónok Harca karaktereinek könyves leírásaik alapján egy AI által megfestett portréival töltöttek meg, vagy mint egy másik, ami ugyanezt a Harry Potter hőseivel készítette el. De volt már olyan próbálkozás is, amikor rajzfilmes szereplőket sikerült hihetetlenül életszerűen valódi emberként ábrázolni, és ilyen a legújabb album is, amiben különböző színészek és hírességek Hulkosított alteregói kerültek.

A képeket egy Bexxperience nevű művész egy AI képalkotó segítségével készítette el, melyeket aztán a Bored Pandán és a Deviantart profilján osztott meg.

A folyamat egyébként egyáltalán nem olyan egyszerű, mint amilyennek elsőre tűnik, ugyanis az alkotónak jól körül kell írnia, hogy mit szeretne viszontlátni. Az AI ezután internetes keresések és különböző művészeti stílusok alapján több száz, sokszor több ezer képet generál, majd az alkotópáros humán felének kell kiválasztania a legjobbat, majd azt még jobban tökéletesítenie kell, mire elkészül a végleges, publikálásra alkalmas kép.

Ennek az alkotói folyamatnak köszönhetően tudhatjuk most meg, hogyan nézne ki Henry Cavill a Vaják és Superman után a zöld óriásként, vagy a Trónok Harca sztárja, Peter Dinklage miként festene, ha őt érte volna a zöldítő gammasugárzás, de azt is láthatjuk, hogy milyen lenne mondjuk Hulk lányaként Chloe Grace Moretz, vagy ha Scarlett Johansson nem a Fekete Özvegy, hanem az Amazon főszerepét kapta volna.

Így festenének tehát a hírességek, ha ők lennének a Hulk vagy az Amazon:

Amy Phoehler

Peter Dinklage

Jeff Bridges

Benedict Cumberbatch

Ben Stiller

Jim Carrey

Matt Damon

Leslie Nielsen

Scarlett Johansson

Marisa Tomei

Kurt Russell

Liam Neeson

Henry Cavill

Danny Trejo

(tres)

Danny Trejo

Chloe Grace Moretz

Harry Styles

Sir Patrick Stewart

Seth Rogen

Dwight Schrute ~ alias Rainn Wilson

Timotheé Chalamet

John Goodman

Nick Offerman

Denzel Washington

Sir Anthony Hopkins

Robert De Niro

Sir Elton John

Melissa Mccarthy

Tina Turner

Wilford Brimley

Pierce Brosnan

Jon Hamm

Bruce Willis

Pedro Pascal

Elijah Wood

Elijah Wood

Adam Driver

Will Ferrell

Ewan Mcgregor

Rupert Grint

Daniel Radcliffe

Nicholas Cage

John Travolta

Sharon Stone

Chris Farley

Mel Gibson

Mike Tyson

Bill Murray

Jonah Hill

Matthew Perry

Ricky Gervais

Elérkeztél a végére, de ne menj sehová, van még, ami érdekelhet:

Így néznek ki a kedvenc filmjeink és sorozataink rajzfilmként | KÉPEK

 

×