Van egy tuti tippünk: egy teljes héten át két egészen fantasztikus játékra csaphatsz le teljesen ingyen, amikért jellemzően 22.000 forintot szoktak elkérni.

2023.09.28. – Az ingyen játékoknak mindig nagyon tudunk örülni, pláne akkor, amikor értékes szajrét vágnak az ember után. Ebben világbajnok az Epic Games Store, de ezt nyilván nem kell túl sok PC-snek hangoztatni, akiknek az epices játéktára csak úgy roskadozik az ingyen berámolt címek alatt.

A legtöbbre legalábbis nem sok idő jut, hiszen az Epic hetente szórja az ajándékáldást, köztük is egy csomó olyan játékkal, melyek több tucatnyi órát lehet elszórakozni. Ez alól pedig a szeptember 28-ai ajándékok sem képeznek kivételt, melyek összesen közel 50 órára szegezik a képernyő elé azt, aki a következő csütörtökre mindkettő végére szeretne érni.

Az egyik ingyenesen berámolható játék a 2022 szeptemberében megjelent Soulstice, ami egy egész érdekes fantasy sztorit mesél el meglehetősen akciódús formában. Bár első ránézésre simán azt hinnénk, hogy valamiféle soulslike-ról van szó, pedig valójában inkább egy pörgős hack’n slashbe ugorhatunk fejest, aminek címe inkább a történetére utal, mintsem a műfaja.

Eszerint egy kiméraként újjászületett testvérpárral kell mindenféle szörnyre és démonra (lidércre) vadásznunk. Igen ám, csakhogy a kimérák egyetlen testen osztoznak, ami Briar és Lute nővérek esetében annyit tesz, hogy egyikük emberfeletti erővel rendelkezik a saját teste fölött, addig a másikuk egy szellem, aki a háttérből mágiával segíti a harcokat. De nem csak a történet, hanem a világ is egészen magával ragadó, sötét, és tele van felfedeznivalóval.

A Soulstice egyébként az Epic legértékesebb ajándéka a héten, hiszen a Steamen általában 16.000 forint körül találjuk. Ami pedig a játékidőt illeti, nem egy rövid utazásra hív: nagyjából 20 órát kell szabaddá tenned, hogy nyugiban a végére érj.

A másik szintén teljesen ingyen kínált játék a Model Builder, amiben pontosan azt kell csinálnunk, amit a címe is sejtetni enged: mindenféle kisebb-nagyobb modelleket kell megépítenünk. Ebben a szimulátorban tulajdonképp megtanulhatjuk a modellezés csínját-bínját anélkül, hogy több tízezer forintot el kellene rá költenünk, miközben kezdőként mindig benne van a bénázás lehetősége.

A Model Builderben kiélhetjük az építési vágyunk, igen sokfajta modellt összerakhatunk – kezdve a különféle járművekkel, Optimus Prime-on át, egészen a fénykardig, de kedvünkre festhetünk, matricázhatunk, illetve még egy karriermódot is indíthatunk, amiben mindenféle konkrét és specifikus feladatokat kell megoldanunk. Emellett meglepően meditatív, szóval, ha épp egy relaxációs játékot keresel, akkor a Model Builderrel nem lősz mellé – ingyen legalábbis semmiképp.

Nem mellesleg a Model Builder sem épp egy olcsó móka: a Steamen általában 6600 forintot kérnek el érte, szóval az Epic igen nagylelkű a héten az összesen 22.000 forint értékű ajándékaival.

A két remek szórakozással kecsegtető játékot tehát szeptember 28-tól egészen október 5-ig lehet az Epic Games Store-os könyvtárakhoz adni, ahol aztán örökre meg is maradnak.

De ezekről sem érdemes lemaradni:

16 fantasztikus játékra vetheted rá magad teljesen INGYEN a Steamen

×