Azt hihettük, hogy a Season 6 egy kis nyugalmat adhat, ám úgy tűnik, hogy a Warzone fejlesztő ezúttal sem fogták vissza magukat.

2023.09.27. – Ahogy azt már korábban bejelentették a Warzone és Modern Warfare II fejlesztői, szerda este egy új frissítés érkezik. Nem akármilyen csomagról beszélhetünk, hiszen az utolsó közös szezon, a Season 6 indul világhódító útjára. Ezt követően a Modern Warfare III címé lesz majd a főszerep, így érdemes lehet kihasználni az utolsó heteket.  Season 4 végén és a Season 5 elején és közepén is kaptunk néhány nerfet és buffot, így sokan arra számítottak, hogy szinte hozzá sem nyúlnak a fejlesztők a Call of Duty fegyverekhez. A valóság azonban ennél nem is állhatna messzebb, sőt, ezúttal a Modern Warfare II felhasználóknak is oda kell figyelnie, több változást tapasztalhatnak majd ők is. A hivatalos changelogban az „MW II Only” sorokat érdemes majd jobban megnézegetni, ha inkább a fizetős mód felé húz a szívünk.

A Season 5 eleji és Season 5 végi változásokat még érdemben le sem tudta reagálni a közösség, máris nerfek és buffok érkeztek. Úgy tűnik, hogy a fejlesztők több hónapnyi lemaradást akarnak behozni ilyen téren, melynek a következményeit a játékosok szenvedhetik meg. Több, az elmúlt 2-4 hétben ajánlott fegyver akár használhatatlanná válhat, míg a lista aljáról ismét kitörhet néhány SMG, AR, netán BR. Szerencsére WarzoneLoadout ezúttal is a segítségünkre sietett, így pillanatok alatt átláthatjuk, hogy mely játékszereket érintették a változások. Zölddel az erősítéseket, míg pirossal a gyengítéseket olvashatjuk majd le.

Több Warzone nerf is érkezett, de buffokban sincs hiány

Warzone nerfek és buffok

Warzone nerfek és buffok

Több dolgot is leolvashatunk a fenti képről. Egyrészt brutális mennyiségű erősítés érkezett a játékba, 18 fegyver lesz jobb a mai frissítések után. A másik, ami azonnal feltűnhet, hogy a meta fegyverek ismételten megkapták a magukét, főleg a távolabbra hatékony választások. Az egyértelműen gyengített fegyverek listája a következő:

  • M13B
  • Kastov 762
  • ISO Hemlock
  • Cronen Squall
  • Signal 50
  • Brysons 890

A legtöbb esetben a sebzésszorzókon alakítottak a fejlesztők a pirossal jelölt fegyverek esetében. Éppen ezért lehetetlenség megmondani, hogy mennyire lesz hatással a jelenlegi állapotokra. Erre csak az elkövetkezendő napok adhatnak majd választ, alapos tesztelgetéseké lesz a főszerep a hétvégén. A fenti képen ráadásul a pisztolyok nem is szerepelnek, azokkal együtt több mint 25 fegyvert érintenek a változások. A Battle Rifle kategória kifejezetten erős lehet majd a frissítést követően. A SO14 és TAQ-V ismét átveheti az uralmat? Hamarosan kiderül.

Azt sem szabad elfelejtenünk, hogy ezekkel a változásokkal gyakorlatilag a Modern Warfare III integrációt is előkészítik a Warzone és MW II programozói, hiszen decembertől már mindkét játék felhozatalából válogathatunk majd a battle royale kliensben. Nagy eséllyel a Season 6 Reloaded is hoz még változásokat, az az utolsó esélye a fejlesztőknek, hogy komolyabban belenyúljanak az erőviszonyokba.

Jutalmakban sem lesz hiány:

Megéri a grind? – Ezekkel az új jutalmakkal startol este a Warzone Ranked

×