Minden jel arra mutat, hogy a Counter-Strike 2 a hét közepén megjelenhet. A Valve erre tovább erősített a hétfői tevékenységével.

2023.09.26. – Egyre több jel utal arra, hogy bizony a Counter-Strike 2 a héten megjelenhet. A múlt héten a fejlesztők már sejtelmes tweetben kérdezték a közösségtől, hogy mit is csinálnak szerdán. Persze ez még nem volt elég sokak számára, az azonban már beszédes lehetett, hogy hétvégén CS:GO búcsúztató üzeneteket osztottak meg a hivatalos profilon. Sokan azonban csak a tényeknek, a megfogható dolgoknak hisznek. Ahogy a játék jelenlegi állapota is bizonytalanságot ébreszthet az emberekben.

Az új Counter-Strike branch

Az új Counter-Strike branch

Nem titok, hogy vannak még problémák a játékkal. Az elmúlt hetekben folyamatosan érkeztek frissítések, ám az FPS számok, a netcode és a hitreg viselkedése nem a legjobb. Ezek is javultak, ám többeknél nem megfelelően működik a történet, sok a kifagyás vagy épp a fal mögötti halálok. A profikat is megkérdezték nem is olyan rég, melyből kiderült, hogy a sprayjeléssel, a karakterek mozgásával vannak a legnagyobb problémák. Ezek ellenére azonban igencsak úgy tűnik, hogy a Valve kedd hajnalban már a CS:GO halálát, a Counter-Strike 2 debütálását készítette elő.

Mi lesz a régebbi Counter-Strike klienssel?


Sokakban felmerült ez a kérdés az elmúlt időszakban. Ha a Counter-Strike 2 megjelenik, akkor abban nem tekinthetjük meg a korábban elmentett CS:GO demokat. Szerencsére a fejlesztők erre egész konkrét választ adtak a kedd hajnali ténykedésükkel. Kedd este pedig egy „Utolsó nap hajnala” borítót is megjelentettek a játék Twitter profilján, majd a fájlokat is felkészítették a váltásra. Nem kérdéses tehát, hogy órákon belül vége egy ikonikus korszaknak, de mi lesz a felhasználók régi fájljaival?

A Valve fejlesztői létrehoztak egy „csgo_demo_viewer” ágat, melyet a játék Steam beállításaiban lehet előhozni a „Beta” fülön. Ez tulajdonképpen a CS:GO kliens egy megőrzött állapota lesz, szolgáltatások (MM stb.) nélkül. Ezt az első képen már élő változatban is megcsodálhatjuk, a „csgo_demo_viewert”-t kell tehát majd kiválasztani, ha a régi CS:GO demókat szeretnénk visszanézni vagy épp egy kicsit nosztalgiázni. Az elmúlt napok aktivitásai alapján nehéz azt hinni, hogy a héten nem jelenik meg a Counter-Strike 2, ám a hivatalos bejelentésig természetesen érdemes súlyának megfelelően kezelni a híreket. Most, hogy már a CS:GO sorsa is megpecsételtnek látszódik, érdemes lehet lejátszani az utolsó, hivatalos CS:GO MM mérkőzéseket.

Készen áll a Counter-Strike 2 a megjelenésre? – Válaszoltak a profik

×