Az online játékok elkerülhetetlen velejárói a csalók. A Call of Duty sem kivétel ez alól, ám mindig tud valami újat mutatni.

2023.09.26. – Ahogy az összes online játékban, úgy bizony a Call of Duty címekben is felbukkannak a csalók. Minél népszerűbb egy játék, annál többen próbálhatnak meg bennük csalni. A franchise kifejezetten sikeres a mai napig, több toplistát is vezet, nem véletlen, hogy már a COD 4-es időkben is szinte külön iparágat húztak fel a játékkal kapcsolatos csalásokra. Ez az elmúlt évtizedekben sem változott, melyen az sem segít, hogy a DMZ és Warzone játékmódokat bizony teljesen ingyenesen letöltheti és használhatja bárki.

Ricochet - A Call of Duty védelme

Ricochet – A Call of Duty védelme

Az új éra legkellemetlenebb időszaka valamikor az eredeti kliens ötödik-hatodik szezonjában lehetett. A csalók gyakorlatilag bohócot csináltak az Activision munkatársaiból, szinte minden meccsen felbukkant egy cheater. Olyannyira komoly volt a szituáció, hogy a Warzone Pacific frissítés előtt az óriáscég külön csapatot vezényelt egy új védelem létrehozására. Ez akkor a RICOCHET nevet kapta, mely a korábbi megoldáshoz képest agresszívabb szűrést alkalmaz. Nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy bár érezhetően javított a helyzeten a RICOCHET, tökéletes védelem nem igazán létezik.

Pofátlan módon tért vissza a Call of Duty csaló

Alapvetően az anti-cheatek működésének elve nem túl bonyolult. Káros programkódokat, viselkedéseket vizsgál a gépen és a játékban, ha pedig túl gyanúsnak ítéli a játékost, akkor kitiltásban vagy büntetésben részesíti. Warzone esetében könnyedén vissza lehet ugrani egy friss fiók regisztrálásával, ám a Modern Warfare II-ben már nehezebb dolguk van. Legalábbis eddig azt hittük.

A fenti videó azonban másról árulkodik. Jól látható, hogy az egyik Call of Duty csalót kitiltja a RICOCHET védelem, hogy aztán pár perccel később visszajöhessen a meccsbe és folytathassa az eszetlen pusztítást. Kiválóan hallható a videóban a játékosok értetlenkedése, korábban nem tapasztaltak ilyet. Az Activision ID is egyértelműen megegyezik, így nem egy másik fiókról játszotta ki a korlátozást a csaló. Remélhetőleg az Activision kivizsgálja az esetet, mielőtt mások is kihasználnák a módszert.

Mindenki elájul, milyen jót fut a Warzone Mobile az iPhone 15-ön

×