Hamarosan megjelenik az EA Sports FC 24, amire rá is fog kontrázni a Sony. Egy olyan kombóval készül a PS5 fejlesztője, ami hatalmasat dobhat a játékélményen.

2023.09.26. – Ugyan már egy ideje játszható az EA Sports FC 24, ám ez még nem tekinthető hivatalos időszaknak. Az Ultimate Edition előrendelői kaptak egy hét egérutat, viszont ezért rendesen a zsebük mélyére is kellett nyúlniuk. Az FC 24 hivatalos megjelenése szeptember 29., vagyis e hét péntek. Ekkor a teljes világ előtt megnyílik az új stadion és elkezdődik egy teljesen új időszámítás.

Ahogyan a játék címe is sugallja, ez az első olyan futballjátéka az EA-nek, amit nem a FIFA szervezettel karöltve dobnak piacra. Nagy lépés volt ez, viszont könnyen lehet, hogy hosszútávon ez lesz a legkifizetődőbb a kanadaiaknak. Így 100%-os a kreatív szabadság, amit egyből azzal is jeleztek, hogy immáron női játékosokkal is vegyíthetjük Ultimate Team kereteinket.

A játék természetesen mindenre megjelenik, amire csak lehet. Így tehát játszható lesz a régebbi generációkon, Xbox Seriesen, PS5-ön, Nintendo Switchen, na meg PC-n is. Ezek közül a PC, PS5 és Xbox Series számít kompetitív platformnak, vagyis ha valaki komolyabban akarja venni a játékot, ezeken a platformokon érdemes tolni. Viszont ez a hármas sem számít teljesen egyenrangúnak.

Egy platform mind fölött

A Sony már pár éve listavezetőnek számít az EA Sports futballjátékait tekintve. Érdekes pálfordulás ez, hiszen korábban a Microsoft tetszelgett ebben a kiemelt szerepben. Volt időszak, amikor úgynevezett Legend kártyákat csak Xboxon meg PC-n lehetett nyitni, a PS-felhasználók pedig kimaradtak a jóból. Ma már inkább a PlayStation platform kapja az extrákat, ezt az is jelzi, hogy új, exkluzív gépcsomagot is kap a játék.

fc 24

Az FC 24-gyel kombóban megjelenő gép ráadásul speciális technikai felturbózást fog kapni a fejlesztőktől. A PS5 sajátosságait fogja leginkább kihasználni a cím, így a haptikus visszajelzések, valamint a 3D-s audió is a reflektorfénybe kerülnek. Sőt mi több, azt ígérik a fejlesztők, hogy a PS5-ön tölt majd be leggyorsabban a játék.

A körülbelül 250 ezer forintba kerülő csomagba egy gép fog belekerülni, valamint a játék egy letöltőkódja.

Ezt olvastad már?

PS Mínusz: 16 remek játékkal lesz szegényebb a durván megdrágult PS+

×