A Cal Kestis hangját és arcát adó Cameron Monaghan egy panelbeszélgetésen kapott kérdést a Star Wars Jedi folytatásáról. Nem jött zavarba.

2023.09.25. – A floridai rendezésű, szeptemberi Ocala Comic Con vendégeként vett részt panelbeszélgetésen Cameron Monaghan, aki eddig két címben játszotta el Cal Kestist (és talán sorozatban is fogja). A színészt és kollégáit, akik szintén dolgoztak a korábbi Star Wars Jedi játékokon, háromnegyed órán át faggatták a rajongók – számol be a VGC. Mivel a Fallen Order és a Survivor hatalmas siker volt,

nem túl meglepő módon a folytatás sorsáról is érkezett kérdés.

Okkal aggódnak a Star Wars Jedi rajongói

Mivel a fanok épp’ a közelmúltban szembesültek vele, hogy a franchise gerincoszlopának tekintett Stig Asmussen lelép a fejlesztő Respawn Entertainmenttől, sokan rögtön temetni kezdték a sorozatot. Ez éles fordulat ahhoz képest, hogy a rendező korábban arról beszélt, trilógiává fejlesztené Cal Kestis történetét. Asmussen távozása kapcsán az EA azt mondta a Bloombergnek, hogy más, veterán vezetők fogják átvenni a Star Wars Jedi franchise-on dolgozó csapat irányítását. Ez a nyilatkozat lényegében megerősíti, hogy másik rendezővel megy tovább a munka.

Star Wars Jedi 3.

A Comic Con rendezvény panelbeszélgetésén Monaghan azt mondta, „dolgozunk a harmadik játékon, igen, jelenleg is ezen dolgozunk”. A színész elismerte: nagyon nagy feladat elé állítja őket a folytatás, de úgy gondolja, lassan mindenben megállapodnak, hogy „valami igazán különlegeset” alkossanak a rajongóknak.

A PCGamer azt is kiemelte a beszélgetésből, hogy a színészek szempontjából mennyire bizarr és nehezen kivitelezhető dolog videojáték-jeleneteket forgatni. A Survivorben Monaghan partnerét játszó Tina Ivlev és a főszereplő nevetve mesélték el, milyen felvenni egy csókjelenetet úgy, hogy az ember arcán csak szenzorok és közeli kamerák vannak. Másik ember viszont nincs jelen. „Az egyetlen dolog, ami annál is sebezhetőbbé tesz, hogy egy intim romantikus csókjelenetet kell játszanod egy csomó ember előtt, az az, hogy

úgy kell tenned, mintha egy szellemet csókolgatnál”

– fűzte hozzá a színész. Arról viszont, hogy a 3. Star Wars Jedi játék mikorra készülhet el, egyelőre nem tudtak részleteket mondani, hiszen a fejlesztés nagyon korai fázisban van. Mivel a Fallen Order (2019) és a Survivor között (2023) négy év telt el, a legkönnyebb tipp 2027 környéke lenne. De mivel közben megszületett a sorozattá fejlesztés ötlete, amire tudatosan lehet készülni, okkal bízunk benne, hogy hamarabb teszik le az asztalra.

Addig még más fontos dolga is van a fejlesztőknek, a második résszel:

Sokan fognak örülni – még több platformon lesz játszható a Star Wars Jedi: Survivor

×