Az új Razer Balde 16-os széria egy limitált vassal fog bővülni, amiért majd’ 2 milliót is elkérhetnek majd. Hála a Lamborghininek!

2023.09.25. – A kollaborációk mindig félelmetes áron szoktak mozogni, legyen szó a piac bármelyik szegmenséről. Ilyenkor ugyanis az IP-t is ki kell fizetni (ha ki kell fizetni), na meg az exkluzivitás, hát még a limitált példányszám is növeli az árat. Ezzel egyébként teljes mértékben tisztában is vannak a forgalmazók, minden nagyobb kollab megjelenése előtt pörögnek a dollárjelek a szemeik előtt. Most a Razer és a Lamborghini döntött úgy, hogy megzavarják a gamerkellékek állóvizét, piacra dobnak egy laptopot, ami gyönyörű, bivaly erős és irdatlan drága lesz.

lamborghini

Gamer laptopok terén egyébként ha minőségről beszélünk, többnyire előkerül a Razer neve. A Blade-széria megjelenése óta úttörőnek számít, ez az a masina ugyanis, ami vékony, ámde piacvezető szinten erőteljes. Jó, ennek apropójából talán a legdrágább vas is, ha azt vesszük, hogy teljesítményszinttől függően valószínűleg vannak olcsóbbak is náluk. Kicsit olyan ez, mint az iPhone és a többi okostelefon esete.

Limitált és exkluzív = nem eszünk egy fél évig

A Razer bejelentette, hogy a Blade 16-ból készítenek egy limitált, Lamborghini-szériás modellt is. Hivatalos nevén: Razer Blade 16 x Automobili Lamborghini Edition.

A luxusmárka minden sajátosságával fel fogják szerelni a gépet, fekete-arany színekben fog pompázni és még a bikás logó is tetszelegni fog rajta. Ám mindössze 150 példány fog készülni belőle, így annak, aki mindenképpen szeretne magáénak tudni egyet, gyorsan kell majd reagálnia az előrendelésekre.

Az egyébként mindössze 2,4 kg össztömegű laptop dizájnjában a Lamborghini Revuelto Y-alakú fényszóróit idézi. Az előbb említett „lamborghinis” színvilág pedig az USB-portoktól kezdve egészen a hűtésen át a háttérvilágításig megtalálható lesz a gépezetben.

razer

Persze mit sem ér egy gyönyörű gamer laptop akkor, ha belül gyengécske. Nos, ettől nem kell tartani, hiszen a Razer rakott a vasba egy 13. generációs Intel Core i9-13950HX processzort és egy GeForce RTX 4090 GPU-t. Ezeket 2 TB SSD fogja támogatni, valamint összesen 32 GB RAM. Ez a konfiguráció jelenleg szinte bármit elvisz játszi könnyedséggel. Ráadásul nem tudjuk elégszer hangoztatni, hogy mindezt akár a táskánkba is elpakolhatjuk.

A 16 hüvelykes panel Ultra HD felbontásban 120 Hz.et tud hozni, míg Full HD beállításokon 240 Hz-et.

 

A Razer x Lamborghini laptop, ahogy azt sejteni lehetett egyáltalán nem lesz olcsó. A kiemelten limitált gépért 5000 dollárt fognak kérni, ami körülbelül 1,8 millió forintnak felel meg itthon.

Ezt olvastad már?

Ennyi volt, elkaphatja a spammelő PlayStation játékosok grabancát a Sony

×