A friss Nvidia illesztőprogram egy része igazán különleges formában érkezik meg. A játékosoknak nem is kell sokat szenvedni a felrakásával.

2023.09.14. – Februárt és márciust bizony jól megszenvedték a videokártyák gyártói. Mind AMD, mind pedig Nvidia oldalról komoly problémákba futhattak bele a játékosok. Jobb esetekben csak a kisajtolt képkockák száma csökkent, de szélsőséges esetben az sem volt ritka, hogy egy újratelepítés oldotta csak meg a problémát. A hibákon kívül azért vannak kiemelendő dolgok is. Az AMD az FPS számokon javított, több címben is mérhető gyarapodásról számoltak be a felhasználók. Nvidia oldalról pedig az RTX Video Super Resolution debütált. Először csak böngészőben találkozhattuk a videók felskálázásával, ám a május elején már a népszerű VLC videólejátszóhoz is megérkezett a frissítés.

Starfield - Már az Nvidia driver is készen áll

Egy kis extra FPS jöhet?

Szerdán új Nvidia driver érkezett, nézzük is, hogy miért érdemes feltelepítenünk!

Az Nvidia nem pihen

Az Nvidia a többieket megelőzve, már augusztus végén kiadta a Starfield Game Ready támogatását, megelőzve ezzel az Intel és AMD illesztőprogramjait is. Ennek ellenére a játék egyértelműen az AMD videokártyáit támogatja, erről a DLSS és XeSS hiánya is árulkodik. Úgy tűnik azonban, hogy az Nvidia nem hagyja cserben a játékosokat, értékes extra képkockákat nyerhetünk az új frissítéssel.

Az alábbi játékokhoz érkeztek új, optimális beállítások:

  • ARMORED CORE VI FIRES OF RUBICON
  • Immortals of Aveum
  • Starfield
  • The Texas Chain Saw Massacre
  • Wayfinder

Ezen kívül az alábbiakra számíthatunk még:

  • Az RTX 40 és 30 tulajdonosok 5-10%-os FPS növekedést tapasztalhatnak Starfieldben, azok is, akik valamiért az augusztus végi, 537.13-as driveren ragadtak. A cég egy különleges, OTA formában adta ki a frissítést, nem konkrétan a driver része, a háttérben frissíti ezt a rendszer. Fontos megemlíteni, hogy csak az 537.13-as és 537.34-es driverek kapják meg ezt, így mindig érdemes lehet azért frissíteni az illesztőprogramot is.
  • Az új driver friss profilt tartalmaz a Starfield Game Pass változatához is, mely szintén segíthet a teljesítményen.
  • A Counter-Strike 2 / CS:GO rajongók is örülhetnek, nem találkozhatnak fekete képernyővel, ha aktív a  GeForce Experience In-Game Overlay.
  • Ezen kívül támogatás érkezett a friss Mortal Kombat játékhoz is, a cég DLSS 2 algoritmusa a címben aktív szerepet kap, ha az értékes FPS kisajtolása a cél.

A legfrissebb, 537.34-es számot viselő drivert az >alábbi< linkre kattintva töltheted le az Nvidia hivatalos szerveréről.

Feltörte a PS5-öt a hacker, hogy minden PS4 játék 120 FPS legyen

×