Annyira fontos volt egy játékosnak a magas képkockasebesség, hogy feltörte a PS5 rendszerét, hogy a PS4 játékok is elérjék a 120 fps-t.

2023.09.13 – Ha a videojátékokról beszélünk, ma már elengedhetetlen, hogy szóba kerüljön a képkockasebesség. Ez egy örök vita, aminek talán sosem lesz vége. A modern játékosok már tényleg nem szeretik, ha egy játék 60 fps alá esik, pedig sajnos konzolon ez még előfordulhat. Egy moddernek annyira fontos volt ez, hogy a hírek szerint meghekkelte saját PS5 konzolját, hogy elérje a 120 fps-t a régebbi játékoknál.

PS5 konzolon 120 fps mellett is futtathatók a PlayStation 4 játékok.

Természetesen ma már vannak olyan PS5 játékok, melyek elérik a 120 fps képkockasebességet, de ez nem igaz a PS4 játékokra. Azonban valaki megoldotta ezt a problémát, legalábbis saját maga számára. Arra ugyanis, hogy ezt a trükköt mi is alkalmazzuk, nagyon nagy technikai tudásra van szükség. Illetve a PlayStation 5 feltörésére, amit senkinek nem ajánlunk, ha még valaha online szolgáltatásokkal szeretne élni, vagy a garanciát érvényesíteni.

PS5 és 120 fps

Ahogy arról a PSU is beszámolt, az Illusion névre hallgató moddernek sikerült különböző PS4-es címeket futtatnia PS5-ön, lenyűgöző 120fps sebességgel. Illusion persze szándékosan senki nem vezetett abba, hogy ezt hogyan oldotta meg, szóval a trükk technikai oldala rejtély marad. Annyit árult el, hogy mindezt úgy érte el, hogy meghekkelte a konzolt.

A bemutatott képek alapján a Gravity Rush 2 és a Bloodborne is többnyire, tehát nem stabilan, eléri a 120 fps-t. Többen felhívják közben a figyelmet arra, hogy a játékok grafikailag is szebben néznek ki a képek alapján. A kétkedők pedig a képek helyet konkrét videót szeretnének látni arról, hogy hogyan futnak a játékok.

  • Kell nekem is egy feltört PS5″ – mondta az egyik kommentelő.
  • „Ööö, a Bloodborne több mint 100 fps-en pörög? Mindenképp kell” – tette hozzá egy másik.

Még eltarthat egy darabig, amíg mi, egyszerű halandó játékosok is megtapasztaljuk a 120fps-t. Bár ez csak egy feltört PS5 mellett érhető el, reméljük, hogy hamarosan olyan frissítések érkeznek, amik hivatalosan is legalább 60 fps-re emelik a PS4 játékok képkockasebességét PS5-ön.

Ezt láttad?

Így énekel Orbán Viktor – Naruto, One Piece, Kacsamesék és Kalandra fel! openinget

×