Az Xbox bemutatja egyedi és saját bankkártyáját, ami egy teljesen új módot ad annak, hogy hogyan szerzünk be dolgokat a Microsoft platformján.

2023.09.12. – Az akinek van bankkártyája, pontosan tudja, hogy milyen hasznos tud lenni. Az olyan rendszereknek köszönhetően, mint az Apple Pay vagy a Google Pay, akár okosórával is fizethetünk, nem beszélve a kiadásaink és bevételeink ellenőrzéséről.

Nos, éppen ezért a Microsoft is úgy döntött, hogy saját, Xbox bankkártyát ad ki a MasterCard segítségével. A Barclays nevű bank által kibocsátott MasterCard ráadásul nem csak egy sima bankkártya. Kifejezetten a gamerek számára készült, olyan előnyökkel, amivel ki lehet maxolni a játékélményt. Bár a kártyához jelenleg csak az Xbox Insider programban résztvevők juthatnak hozzá, ez egy nagy lépés a vállalat számára.

Xbox bankkártya?

Jogos lehet a kérdés, hogy mire jó egy külön Xbox bankkártya? A helyzet az, hogy ha ilyened van, akkor a mindennapos, általános vásárlásokkal is kártyapontokat gyűjtesz. Ezeket a pontokat pedig játékokra és egyéb játékbeli elemekre tudod beváltani. Legyen az például a Starfield, vagy valamilyen DLC. Bár ez hasonlónak tűnhet, mint a már létező pontgyűjtő rendszer, a Microsoft Rewards Points, a két program teljesen külön működik.

Xbox Mastercard pontok

Dave McCarthy, az Xbox egyik vezetője szerint az Xbox MasterCard szeptember 21-től lesz elérhető az Xbox Insiderek számára az Egyesült Államokban. Amerikában, Alaszkában és Hawaiin később bárki hozzájuthat majd 2024-ben. Az Insider program résztvevői az egész rendszert tesztelik majd. Előnye, hogy amikor fizetsz vele, minden elköltött dollár után jár pont. Attól függően pedig, hogy mit és hol veszel több pontot is lehet szerezni.

Például:

  • Xbox és Microsoft – 5x kártyapontot szerez, aki a Microsoft Store-ban vásárol valamit
  • Streaming szolgáltatások – 3x kártyapontot kapunk a streaming szolgáltatásokért, például a Netflix és a Disney+ előfizetések után
  • Kaja házhozszállítás – 3x kártyapontot kap, aki kaját rendel az olyan szolgáltatásban, mint a Grubhub vagy a DoorDash
  • Hétköznapi vásárlások – 1x kártyapont minden egyéb hétköznapi vásárláskor

Tehát minél többet használod a kártyát, annál több pontot lesz, ezeket pedig fel tudod használni játékvásárlásokkor.

Az Xbox MasterCard előnyei

  • 5000 kártyapont bónusz (50 dollár értékben) az első vásárlás után
  • Három hónap Game Pass Ultimate az új Game Pass tagok számára az első vásárlás után. Ha már van Game Pass előfizetés, akkor el lehet ajándékozni
  • Öt ikonikus dizájn közül lehet választani
  • Érintés nélküli fizetés és digitális pénztárca-használat
  • Ingyenes online hozzáférés a FICO Credit Score-hoz

Az Xbox egyébként a Sony példáját követi, mivel a Playstationnek már van saját VISA bankkártyája, amit szintén kifejezetten a gamereknek kínálnak. Mivel a szolgáltatások nagyjából ugyanolyanok, majd maguk a gamerek döntik el, hogy melyik kell nekik. Sajnos sem az Xbox bankkártya, sem a PlayStation bankkártya nem érhető el Magyarországon. Pedig biztos, hogy ilyenem lenne.

Ezt láttad?

Ilyen lenne, ha a Harry Potter szereplői a GTA világába költöznének

×