A Nintendo úgy fest megunta, hogy mindig „gyengének” nevezik a piacon, az új Switch 2 hatalmasat szólhat, ha mindez beigazolódik.

2023.09.11. – A Nintendo sosem arról volt híres, hogy erős gépeket dobott piacra. A japán cégnek mindig is a felhasználói lehetőségek keringtek a szemük előtt, fittyet hányva a piaci viszonyokra. Valószínűleg balgaság is lett volna harmadik félként beszállni a Sony és a Microsoft mellé a konzolháborúba. Ráadásul ez hosszútávon kifejezetten jó stratégiának bizonyult.

A Nintendo játékok zöme nem található meg más platformokon, míg az Xbox és PlayStation esetén két-három nagyobb exkluzív cím jelenik meg évente, minden más fedi egymást. Mario „otthona” viszont így a nagy konzolok mellé is befér a háztartásokba. Le merem fogadni, hogy több olyan otthon van, ahol megtalálható a Switch egy Xbox, vagy PlayStation mellett, mint olyan, ahol Xbox és PlayStation is van.

A legújabb piaci pletykák szerint viszont a Nintendo most új pozíciót keres magának. Egyszer s mindenkorra ledobhatják magukról a „gyengécske” jelzőt és piacra dobhatnak egy erőgépet.

Fényes jövő

Eddig a Wii U-n kívül minden Nintendo gépezet jól teljesített a pénztáraknál, a Switch például mind a mai napig képes komoly rekordokat elérni bizonyos régiókban és megverni eladásokban a másik két nagyágyút. Viszont mindezt úgy teszik, hogy a játékok közel sincsenek olyan szinten, mint például a mai PC-s, vagy nagy konzolos szoftverek. Ráadásul ez nem azért történik, mert a fejlesztők utálnák a Nintendót, hanem azért, mert a Switch nem képes az új játékokat futtatni, még agyonbutított verzióban sem. Így azok, akiknek csak Switchük van, lemaradnak az olyan játékokról, mint a God of War, Final Fantasy VII: Remake, Baldur’s Gate 3, Starfield és még sorolhatnám.

Ráadásul mostanában már az új Switch játékokat sem tudja támogatni a gépezet, teljesítménybeli problémák tapasztalhatók az új Pokémon, de még az új Zelda esetében is. Bezuhannak a frameek, sokszor 20 FPS alá.

nintendo

A pletykák szerint a Switch 2-nek egy ideig nem lesznek ilyen problémái, legalábbis a mostani játékokkal biztosan nem. Többen azt állítják, hogy már ki is próbálták az új gépet a GamesComon és DLSS 2-vel futott. Mások azt mondják, a bemutatott demo DLSS 3.1 volt. Az Nvidia Deep Learning Super Samplingje egyébként azért felel, hogy jobb teljesítményt kapjunk, emelve az FPS-t és javítva a grafika minőségét. (Persze ennél jóval bonyolultabb ez az egész, de most legyen elég annyi, hogy jobb lesz a cucc, mint volt!)

Emellett arról is csiripelnek a madarak, hogy a RAM-ot egészen 12 gigáig tolja fel a Nintendo, ami fantasztikus hír. Jelenleg a Switch maximum 4 GB RAM-mal dolgozik, vagyis megháromszorozzák a teljesítményt. (A PS5-ben és az Xbox Seriesben 16 GB fért el. Ennek fényében kőkemény lesz a hibrid konzol utódja.)

Ez persze a fejlesztőknek is új kapukat nyithat majd. Az olyan cross-gen játékok, amik például PS4-re és PS5-re is megjelentek, mind elfutnak majd a Switch 2-n. Jöhetnek a Call of Dutyk és EA Sports FC-k is a Nintendo gépezetére.

A borítókép illusztráció!

Ezt olvastad már?

Embertelen: Új „alvás nélküli stream” világrekord született

×