Egy művész kitalálta, egy AI művészeti program pedig elképzelte, hogy miként festene Szürke Gandalf, a Galaktikus Birodalom Uralkodója, vagy épp Voldemort nagyúr bőgőmasina kisbabaként.

2022. 10. 24. – Lassan minden napra jut egy igazán mókás mesterséges intelligencia képprojekt, ami úgy mutatja meg nekünk a szívünknek kedves filmes karaktereket, ahogyan még sosem láttuk őket. Ezúttal viszont talán egy olyat sikerült összehoznia egy Trevor Elliott nevű művésznek, ami talán még a legnagyobb rajongóknak sem jutott soha az eszébe.

A kreatív művész ugyanis azt vetette meglepő eredményességgel digitális papírra, hogy miként néznének ki a Star Wars, a Gyűrűk Ura és a Harry Potter főbb szereplői… pelenkás babaként.

A mesterséges intelligencia alapú képgenerátorok egy meglehetősen bonyolult, de tanulható rendszeren alapulnak, amit ha valaki kellőképp el tud sajátítani, akkor szinte bármit megalkothat, amit csak elképzel. A művészeti szcénában jelenleg óriási vita övezi az AI művészeti programokat, melyekbe sokan a kreatív munkakörök végét vizionálják, ugyanakkor meglehet a helye és a módja ahhoz, hogy inkább kiegészítésként, bizonyos munkafolyamatok lerövidítéseként hasznosítsák őket.

Addig viszont még hosszú út vezet, ami már csak azért sem olyan nagy baj, mert sokan ebben a tanulási időben állnak elő az olyan vicces ötleteikkel, mint amilyen Trevorban is felmerült. Ugyan kinek jutna eszébe arra kérni a egyik legjobb AI művészeti programot, a Midjourney-t, hogy képzelje már el a három legikonikusabb filmsorozatok szereplőit kisbababként?!

A GYŰRŰK APRÓ URA

Boromir

Legolas

Gimli

Aragorn

Tuk Peregrin

Zsákos Frodó

Csavardi Samu

Borbak Trufiádok

Szürke Gandalf

HARRY POTTER JR.

Harry Potter

Hermione Granger

Rubeus Hagrid

Albus Dumbledore

Perselus Piton

Ron Weasley

Draco Malfoy

Voldemort

BABY STAR WARS

Obi-Wan Kenobi

Anakin Skywalker

Palpatine

Darth Vader

Chewbacca

Qui Gon Jinn

Rey

Leia Organa hercegnő

Padmé Amidala

Han Solo

Mace Windu

Luke Skywakler

Darth Maul

Ashoka Tano

Finn

via – Bored Panda

Ezt is érdemes megnézned:

Film vs. könyv – Így néznének ki a Harry Potter szereplői a könyvek alapján

×