Drámai hirtelenséggel, hihetetlenül fiatalon távozott az élők sorából az egyik legtehetségesebbnek tartott latin-amerikai Valorant esportoló, Daveeys.

2023.09.05. – Gyászba fordult a CS:GO és a Valorant esport világa, miután a KRÜ Esports organizáció szeptember 4-én beszámolt a szomorú hírről: kiemelkedő játékosuk, Santiago „Daveeys” Ruiz mindössze egy nappal a 23. születésnapja után drámai váratlansággal elhunyt.

Daveeys

A hivatalos jelentés szerint Daveeys tragikus halálát szívelégtelenség (cardialis dekompenzáció) okozta, vagyis a szíve nem volt képes a szervezet tápanyag és oxigén igényét kielégítő mennyiségű vért pumpálni. Ennek hátterében számos ok állhat, de sok esetben életmódváltással: mozgással, a súlyfölösleg leadásával, megfelelő táplálkozással, de akár az életben fennálló magas stressz és különböző mentális problémák (pl. depresszió) kezelésével potenciálisan megelőzhető.

A kolumbiai származású Daveeys a legtehetségesebbnek tartott latin-amerikai esportolók szűk táborát erősítette, aki először 2019-ben tűnt fel az Infinity eSports profi Counter Strike csapatában. Ezután 2020-ban tért át a Valorantra előbb a Timbers, majd alig egy hónappal később, de jóval hosszabb ideig a LazerKlan porondján.

Egy évvel később visszatért az Infinity Valorant-csapatába, 2022 elején pedig az E-Xolos LAZER-hez igazolt, ahol ugyancsak remek eredményeket ért el a VCT-ken, teljesítményével tulajdonképpen teljes mértékben leuralta a latin-amerikai régiót.

2022 októberében aztán ismét váltott, és átment a Sergio Agüero tulajdonában álló argentin KRÜ Esportshoz, ahol haláláig játszott.

Nyugodjék békében.

×