A legfiatalabbaktól a legidősebbekig mindenki számára remek kikapcsolódást ígér a budapesti pláza tetején megnyitott látványos dínópark.

2023.09.04. – Szeptember elsején fantasztikus napra ébredhettek a dínórajongók. Megnyílt ugyanis Magyarország első olyan állandó dínóparkja, ahol a látogatók életnagyságú dinoszauruszokkal ismerkedhetnek alaposan össze. Attól persze nem kell tartani, hogy hirtelen életre kelnek, bár igaz, hogy megtévesztően életűen, paleontológusok segítségével lettek „feltámasztva” ezek az ősi lények.

A DinoParkot szeptember 1-től lehet látogatni, méghozzá a könnyen megközelíthető kőbánya-kispesti KÖKI Bevásárlóközpont tetején – a felnőttek 5000, a gyerekek pedig 3500 forintért, de 3 év alatt ingyenes, illetve kedvezőbb speciális és családi jegyek közül is választhatunk.

Mindezért 25 egyedien, több helyütt őskori környezet alapján kialakított helyszínen 80 valósághű dinoszaurusz-modellt csodálhatunk meg, melyek között néhány még mozog és hangokat is kiad. A legnagyobb közöttük a 26 méter hosszú Mamenchisaurus, amelyet több hónapig tartott elkészíteni. A gyerekeket egy különleges paleontológiai játszótér és egy 3D mozi is várja, ha esetleg unják az informatív tanösvényt, vagy a mindenféle érdekességgel és replikákkal teli, a Föld történetét bemutató múzeumot.

A DinoPark novemberig minden nap reggel 9 és este 7 óra között látogatható, az utolsó jegyeket pedig 18:30-ig lehet kiváltani.

A DinoParkot megálmodó és üzemeltető cseh West Media tizedik parkja a budapesti, ezen kívül Csehországban, Szlovákiában és Spanyolországban nyitottak korábban élményparkokat – írta az mmonline.hu.

„Az első DinoParkunkat 2003-ban, Pilsenben nyitottuk, a célunk a dinó rajongó gyerekek szórakoztatása volt. Azóta számos új parkunk, ötletünk született, a kivitelezéses át, az építésen keresztül az üzemeltetésig minden folyamatot cégen belül valósítunk meg. Az elmúlt 20 évben folyamatosan fejlesztettük a modelljeinket, a magyar látogatók a legújabb dinoszauruszokat tekinthetik majd meg a KÖKI Bevásárlóközpont tetején” – mondta el Jiri Machalek, a cég alapító tulajdonosa.

 

Ezt is érdemes elolvasnod:

Időutazó? – Az ott tényleg egy iPhone az 1800-as évekbeli festményen?

×