A mai üzleti világban a verseny folyamatosan fokozódik, így a szolgáltatások minőségének javítása és a költségek csökkentése egyaránt nélkülözhetetlen.

A mai üzleti világban a verseny folyamatosan fokozódik, így a szolgáltatások minőségének javítása és a költségek csökkentése egyaránt nélkülözhetetlen. Míg korábban elég volt holnapra teljesíteni, ma már gyakran csak a tegnap fogadható el, mint kitűzött határidő. Az IBCS ebben a gyorsan változó környezetben olyan innovatív megoldásokat kínál, amelyek hatékonyan szolgálják a pontosságot, az azonnaliságot és a termelékenységet. Ezek az alapvető követelmények olyan minőségi információt szolgáltatnak, amely elengedhetetlen a gyors és jó vezetői döntések meghozatalához.

Melyek azok a megoldások, amelyek forradalmasítják az üzleti folyamatokat? Cikkünkben sorra vesszük a nyolc legfontosabbat!

1.) WLAN hálózatok (WiFi)

A WiFi mára létkérdéssé vált. Ha leáll, megáll az élet: szünetel a munka, a rendszerek elérhetetlenné válnak. Épp ezért ma a vállalatok körében elsődleges szempont kell, hogy legyen a nagy átbocsátóképességű vezeték nélküli kapcsolat stabil biztosítása. Ehhez WLAN hálózatra van szükség!

A WLAN hálózatok garantálják a mobileszközök hozzáférését a vállalati számítógépes rendszerekhez, miközben a munkavégzés hatótávolságát is bővítik, akár az épületen kívülre is. Az ipari felhasználásra tervezett WiFi nagyobb átbocsátó képességgel rendelkezik, tehát ipari környezetben is hibátlanul működik.

2.) Hangvezérelt raktározás

A raktári folyamatok optimalizálása rendre kihívás elé állítja a vállalatokat, hiszen a szedési munkákat gyorsan, nagy pontossággal és persze kedvező áron kell elvégezni. Ráadásul ott a munkaerőhiány és a fluktuáció vissza-visszatérő problémája is. Ezen nehézségek megoldása céljából jött létre a hangvezérelt raktározás.

A szakma által Voice Picking-nek, tehát hangalapú kiszedésnek nevezett megoldás lényege, hogy a kiszedéssel foglalkozó alkalmazott hangutasítások által szerzi meg a szükséges tudnivalókat. Ezzel akár 10-30 százalékos termelékenység javulás is elérhető.

3.) Autonóm mobil robotok

A raktárak további fejlesztése céljából kiváló megoldást nyújthatnak az autonóm mobil robotok. A virtuális szállítószalagként működő eszközök gyorsan bevezethető és rugalmasan bővíthető raktárautomatizáló megoldást nyújtanak, az automatikusan vezetett járműveknél akár 40 százalékkal olcsóbban. A szenzorokkal felruházott robotok önállóan tájékozódnak működési környezetükben.

4.) RTLS helymeghatározás

Ha már azt hitte, hogy nincs hova tovább fokozni a raktári folyamatok optimalizálását, akkor van egy megdöbbentő hírünk: igenis van!

A valós idejű helymeghatározás segítségével pontosan látni lehet a targoncák, járművek és operátorok konkrét helyzetét. Az összegyűjtött adatok segítségével kielemezhető és optimalizálható azok mozgása és azonosítható munkafolyamatainak szűk keresztmetszete.

Az IBCS Hungary által kínált RTLS helymeghatározó megoldás Ultra Wide Band (UWB) technológiát használ, tehát nem zavarja a Bluetooth, WiFi vagy GSM jelekkel kommunikáló eszközök működését.

5.) SOTI MobiControl

A vállalatok egyre több mobil eszközt használnak, így egyre nagyobb kihívást okoz a készülékek regisztrációja, felügyelete, menedzselése, a vállalati applikációk telepítése, a tartalom kezelése és az adatbiztonság. Ezen problémák kezelésére az IBCS Hungary a SOTI MobiControl rendszerét ajánlja.

A megoldás lehetővé teszi az eszközök gyors, csoportos kezelését, illetve garantálja azok biztonságos működését, ezzel a mobil eszközparkkal dolgozó vállalatok kihívásaira választ adva.

6.) NiceLabel címketervezési megoldás

A címkézés bár elsőre egyszerűnek tűnő munkafolyamat, rengeteg időt lehet elpazarolni vele. Ezért hozták létre a NiceLabel címkézési megoldást, amely a címkézési folyamatban szüntelen fejlődést és termelékenységet biztosít, ugyanis jelentősen leegyszerűsíti a folyamatot.

7.) EVIDEI tárgyi eszköz nyilvántartó és leltározó megoldás

A leltározás az a munkafolyamat, amitől minden munkavállaló irtózik. Lassú, körülményes és rengeteg a hibalehetőség – ilyen a táblázatkezelőben vagy adatbázisokban kezelt nyilvántartás. Az EVIDEI megoldással viszont villámgyors az adatfelvétel és az utómunka is.

Az EVIDEI korszerű megoldás a tárgyi eszközök nyilvántartására, illetve leltározására. Az IBCS rendszerének köszönhetően a papíralapú módszertől akár két-háromszor gyorsabb tempó is lehetővé válik.

8.) DbAdmin – SQL adatbázis

A vállalatok további fejlesztése érdekében még itt a DbAdmin megoldás is. De konkrétan mit is takar ez a rejtélyes elnevezés?

Az IBCS saját fejlesztésű DbAdmin alkalmazásával a felhasználók alapműveleteket végezhetnek SQL adatbázisokban. Mindezt úgy tehetik meg, mintha egy Excel táblában dolgoznának, viszont közben az adatok maximális biztonságban vannak.

A gyorsan fejlődő világban nem könnyű a különböző megoldások közül választani, főként ha nyolc olyan kihagyhatatlan fejlesztési lehetőségről van szó, mint a fentiek. Mérje fel, hogy vállalatánál milyen korszerűsítésekre van szüksége, majd kérje az IBCS.hu szakértők segítségét!

×