Pár napja élesedett csak a legutóbbi Valorant frissítés. Akkor 11 ügynökhöz nyúlt hozzá a fejlesztői gárda, ám továbbra sincs megállás.

2023.09.03. – A Valorant fejlesztői a múlt hét folyamán kifejezetten tartalmas frissítést szállítottak. Volt már olyan szezonkezdésünk, amikor sem új ügynök, sem pedig pálya nem érkezett, ráadásul az újdonságok száma is kevés volt. Nos, ezúttal erről egyáltalán nincs szó, gyakorlatilag mindenen alakítottak a Riot Games fejlesztői. Olyannyira, hogy az első napok, hetek az új meta megtalálásáról szólhatnak akár a kezdő, akár a profi játékosoknak.

Astra - Valorant

Astra – Valorant

Több mint 11 Valorant ügynököt érintettek a változások, melyek leginkább gyengítéseknek tekinthetőek. Hol az ultimate aktiválásához szükséges pontok/orbok számát növelte a fejlesztői gárda, hol pedig konkrét képességeken alakítottak. A Jett rajongók ezúttal ismételten szomorkodhatnak, hiszen több szinten is gyengítették sokak kedvencét. Aztán persze az új pályáról sem szabad elfeledkeznünk. Sunset a kisebb mapok táborát erősíti, a Riot Games a nyers gunplay-re összpontosított. Ennek köszönhetően nincsenek extra mechanikák a friss helyszínen, tényleg csak a pontos célzásban bízhatnak a Valorant rajongók.

Máris több változást hozna az új Valorant frissítés

Az egyelőre csak NA régióban elérhető, PBE nevet viselő tesztszerverre új csomag érkezett. Gondolhatnánk, hogy a fentebb részletezett csomag után valami lazára készülnek a Riot programozói, ám nem is tévedhetnénk nagyobbat. Érkezik ügynököt érintő változtatást, de a rangok boostolásának is megálljt parancsolnának a fejlesztők. Nézzük is, hogy mire számíthatunk:

A soron következő, 7.05-ös frissítést követően az Ascendant rangot (vagy afelettit) elért játékosok mostantól csak Platinum vagy jobb játékosokat hívhatnak be a lobby-ba. A Valorant fejlesztői ezzel szabnának gátat a fizetős és ingyenes boosting szolgáltatásoknak. Természetesen ez csak Competitive játékmódra lesz igaz, Unrated továbbra is gondtalanul pöröghet majd. Astra is erősödik valamilyen szinten. Mostantól, ha Astral Formba lép az adott játékosok, akkor is hallani fogja azt, ami a karaktere körül zajlik. Ez összességében szép kis buffnak néz ki, kevésbé lesz sebezhető a karakter. A fenti változások várhatóan szerda környékén élesedhetnek az európai szervereken, magyar idő szerint 9:00 órakor.

Nerfek, új pálya és egy visszatérő – Megérkezett az új Valorant szezon

×