Ha lehet hinni a legfrissebb szivárgásoknak, akkor a Switch 2-n egy-egy játék úgy fut majd, mint egy PS5-ön. És egy Final Fantasy is megjelenhet rá.

2023.09.03. – Nem titok, hogy bár a Switch a Nintendo egyik legsikeresebb játékkonzolja, egy elöregedő konzol. A Switch még 2017-ben jelent meg, és első megjelenése óta az alaphardver nem sokat változott. Például a PS4 Pro-val és az Xbox One X-el ellentétben nem kapott komolyabb frissítést, ami segítené a komolyabb címek futtatását.

Szóval valahol természetes, hogy a Nintendo rajongók nagyon várják már, hogy a cég előálljon valamivel, ami next gen szintre emeli a hordozható konzolok világát is. Bár a Switch 2-ről már egy ideje pletykálnak, eddig igen kevés információ áll rendelkezésünkre. Mostanáig. Szeretnénk azonban leszögezni, hogy a következő infók is csupán szivárgások, szóval nem árt őket fenntartásokkal kezelni.

Egy új, a Segához és a Square Enixhez kapcsolódó kiszivárgás szerint a Switch 2 már készül, ráadásul a fejlesztők már egy ideje dolgoznak a dev kitekkel. A Final Fantasy 7 Remake állítólag jól fut a konzolon, és jó esélye van arra, hogy induló cím legyen.

Ha minden igaz, a fejlesztők már dolgoznak az új Nintendo konzollal.

Szóval igen, a legnagyobb hír, hogy elvileg az új konzol dev kit formájában már a fejlesztőknél van, és tesztelgetik. A szivárogtató Centro Leaks szerint a gép elég erős a FF7R futtatásához, és a portolás sem vett igénybe túl nagy erőfeszítést. Figyelembe véve, hogy a modern AAA játékok milyen nehezen futnak a jelenlegi konzolon, a Switch 2 hatalmas technológiai ugrást jelenthet. Ha igaz, persze.

„Az FF7R a Switch 2 dev kiten úgy néz ki és úgy fut, mint egy PS5-ön. A portolás állítólag nem vett igénybe sok időt. Lehet, hogy egy induló játék lesz, de nem biztos” – állítja a szivárogtató.

Switch 2?

A szivárgás másik fontos eleme, hogy az új konzol visszafelé kompatibilitást is kap, vagyis mindegyik Switch játék futtatható lesz rajta, legalábbis digitálisan. Ezen kívül teljesen új kamerafunkciókat is kap, bár erről tényleg semmit nem tudni. Ha minden igaz, egy új kazetta-formátum is lesz, ami miatt már most sokan aggódnak, főleg a korábbi játékok kapcsán. Ha más fizikai formátummal dolgozik, gyanús, hogy a régi játékok nem lesznek egyszerűen beilleszthetők. Bár erősen kétlem, hogy a Nintendo meglépné ezt.

Egyelőre nem világos, hogy a Switch 2 miben hozza majd a legnagyobb változást. Az viszont biztos, hogy ha a szivárgás igaz, és a dev kitek már készen vannak, akkor valóban megjelenhet egy új, erősebb Switch konzol. Ha így lesz, akkor a Nintendo rajongók végre kapnak egy erős fejlesztést. Reméljük, hamarosan hivatalos forrásból is kapunk némi infót.

Ezt láttad?

Időutazó? – Az ott tényleg egy iPhone az 1800-as évekbeli festményen?

×