Szeptember végén érkezik az FC24, az EA Sports első igazán önálló futballprojektje. Ezt pedig speciális lapokkal is megünnepli a kiadó!

Szeptember végén érkezik az FC24, az EA Sports első igazán önálló futballprojektje. Eddig a FIFA szervezettel karöltve dobták piacra a játékokat, ám ez az együttműködés egyszer s mindenkorra megszűnik, immáron saját magának kövezheti ki az utat a kanadai kiadó.

Az EA Sports eddig sem arról volt híres, hogy hibátlan anyagokat élesített, ám most kezdik magukat alulmúlni, ugyanis az új játék megjelenése előtt már sikerült kulcsinformációkat kiszivárogtatniuk. Egy kliensfrissítést követően az adatbányászok hozzájutottak az új Champions League Hero lapok statjaihoz, így pedig már most elkezdhetjük teoretikusan megtervezni a keretünket. (Én azért még bízom abban, hogy ez nem egy újabb öngól, hanem egy PR-húzás.)

A felbukkant statokból jól leszűrhető, hogy sajnos az új játék sem lesz mentes a „fodder Hero” lapoktól. Ott van például Rosicky, akinek az érkezését biztosan megénekelték az Arsenal szurkolók, ám ennek ellenére a lapon feltüntetett statok alapján nem lesz egy nagy eresztés szegény. Ugyan ez elmondható Beasleyről is, aki látszólag szinte semmire sem lesz képes, csak futni a pálya szélén.

Természetesen van az éremnek másik oldala is, Vialli, Tevez és Ramires például kiemelkedően metának tűnik, ahogy a három női Hero is érdekesnek fest első ránézésre.

Az egyetlen buktatója a történetnek, hogy ezeket a lapokat csak majd valamikor novemberben kapják kézhez az FC24 Ultimate Edition előrendelői, egészen pontosan azok, akik még augusztus 22. előtt letették a voksukat a játék mellett. Így tehát, ha valaki most rendelné elő az Ultimate Editiont a fent látható lapok miatt, el kell, hogy keserítsem, a bónusz lap már nem fog járni a csomaghoz.

S ha már arról beszélünk, hogy novemberi megjelenés, ha tartja magát ahhoz a lendülethez az EA Sports, amivel elindították a FIFA 23-at, bizony a szóban forgó kártyák túlnyomó többsége már nem lesz használható a megjelenésükkör, vagy legalábbis nem lesznek annyira kompetitívek, mint a játék megjelenésének pillanatában lennének. Ismét arról lesz szó, hogy majd csak egy-egy fogja tudni megállni a helyét, a többi pedig ott fog pihenni a klubunkban, vagy maximum a padon…

Ezt olvastad már?

Nessaj is egy NBER, szóval kiadott egy bodzás limonádét

×