A Yettel olyan animációs sorozatot készített, ami a fiatalokat abban segíti, hogy hogyan használják tudatosan az internetet. Ingyen mobilnet is jár hozzá.

2023.08.28. – Az utóbbi években egyre többet hallunk arról, hogy mennyire fontos az helyes internethasználat, különösen a fiatalok tekintetében. Kétségtelen, hogy ha az online zaklatásról, adathalászatról, internetes csalásokról és veszélyes kihívásokról van szó, ők vannak a legtöbb veszélynek kitéve. Éppen ezért a Yettel nemrég olyan videósorozatot készített, ami szülőknek és gyerekeknek is útmutatást ad.

Sőt: havi szinten 7 nap ingyen és korlátlan Yettel mobilnet is jár annak, aki megnézi a videókat.

A Yettel kutatása szerint a magyar fiatalok már 7–10 éves korban találkoznak nem nekik való tartalommal. 71 százalékuk már biztosan találkozott álhírekkel, felnőtt tartalommal, zsaroló vagy adathalász üzenettel, illetve magát a gyerekekkel nagyjából egykorúnak kiadó felnőttel.

Yettel videók, ingyen net

„Alapvető feladatunk, hogy segítsük az embereket az internet előremutató használatában, hogy tisztában legyenek annak pozitív oldalaival és veszélyforrásaival is. A ProSuli szakértőinek jóvoltából egy olyan videósorozat született, amellyel szeretnénk irányt mutatni, hogy szülőként hogyan lehetünk gyermekünk segítő partnerei az online térben is.”

Utóbbi olvasható a Yettel hivatalos közleményében. A videók rendszeresen havonta kerülnek fel a ProSuli Youtube csatornára. Aki most a ProSuli program keretén belül új készüléket választ, és rendszeresen megnézi a videókat, egy kódot is kap, ami minden hónapban 7 napig korlátlan ingyenes netet ad.

„November végéig a tudásod mellett mobilnet-kereted is növelheted; az adott hónapra szóló videókban elrejtett SMS-kóddal 1 heti korlátlan belföldi mobilinternetet aktiválhatsz havonta egyszer” – írja a Yettel. A videókat itt lehet megnézni.

Ha mással nem, reméljük az ingyenes internettel bőven lehet motiválni a fiatalokat arra, hogy megnézzék a videókat, ami nagyban segíti őket a netes veszélyekkel szemben. Nemrég kiderült, hogy Magyarországon is egyre gyakrabban találkozni olyan kihívásokkal, amelyek gyermekek fizikai sérülését vagy akár halálát is okozhatják.

Ilyen volt az a napokban történt eset is, amikor az úgynevezett blackout vagy „áramszünet” kihívás teljesítése egy 15 éves tinédzser életét követelte. A veszélyes online kihívások hazai megjelenési formáiról szóló kutatást az NMHH több mint 1300, 11-17 éves diák válasza alapján készítette.

Ezt láttad már?

Baj lehet a GTA VI-tal: a leleplezés küszöbén lép le a Rockstar zsenije

×