A Valorant Champions eseményen megismerhettük az új pályát. Hatalmas eséllyel a hét második felében már ki is próbálhatjuk.

2023.08.27. – A Valorantot 2019 októberében leplezte le a Riot Games, ám ekkor még csak a Project A címet viselte. Aztán 2020 márciusára a  végleges név is megszületett. A fejlesztők több célt is kitűztek maguknak, a megszorongatni kívánt játék egyértelműen a Counter Strike volt. Alacsony gépigény, 128 tickes szerverek és nagyon agresszív Anti-Cheat szerepelt a tervezetekben. Ezek mindegyikét meg is tudták valósítani már az Alpha teszt alatt.

Sunset - Valorant

Sunset – Valorant

Pályák terén azonban voltak lemaradások. A játékosok első körben a Bind, Haven, Split hármasával találkozhattak a szervereken. 2020 nyarára, az „1.0”-ás verziószámot megünnepelve Ascenttel bővült a felhozatal. Azóta már kifejezetten széles repertoár áll a játékosok és a versenyszervezők rendelkezésre. Ott van Icebox, Breeze, Fracture, Pearl és Lotus is. Utóbbi 2023 januárjában érkezett meg az éles ágba, így időszerű már egy új helyszín bejelentése. Könnyen lehet, hogy hamarabb érkezhet, mint amire a közösség számított.

Leleplezték az új Valorant helyszínt

Ahogy arra számítani lehetett, a Valorant Champions végén egy kis extra ízelítőt kaptunk a soron következő pályáról, Sunsetről. Minden korábbi pletyka igaznak bizonyult, azaz egy kifejezetten nyári hangulatú helyszínt köszönthetünk, melynek Los Angeles városkája szolgált inspirációul. Remek kérdés volt, hogy a fejlesztők milyen extra megoldásokkal, kialakítással próbálják feldobni a helyszínt. Nos, erre kifejezetten kellemes választ kaphattunk: semmilyennel.


Nincs harmadik lerakó, nincsen új fejlesztés, mint például a nyitható ajtók, a fejlesztők egyértelműen a tiszta gameplay-re mentek rá. A Valorant új pályája már jövő héten debütálhat is az Episode 7 Act II keretein belül. Ezúttal sem maradunk híján majd az új Battle Pass-nak, ahogy a kötelező, méregdrága csomag sem marad majd ki. A játékosok azonban aggódnak, hiszen a fejlesztők 11 ügynököt érintő változást jelentettek be néhány napja. Remek kérdés, hogy milyen hatással lehet majd ez a játék konkrét metájára, ám erre csak az első hetek adhatnak majd választ. Az biztos, hogy igazán nehezen emészthető frissítést kapunk szerda környékén.

Brutális nerfek? – 11 ügynökhöz nyúlnak hozzá a Valorant fejlesztői

×