Ezzel azért érdemes tisztában lenni, mielőtt magadba öntenéd a frissítő üdítőt..

2022. 08. 28. – Dobozos üdítőt a fiatalok elég nagy része szokott fogyasztani, ami elég jó szomjoltó tud lenni egy forró nyári napon, a strandon betolt lángos is könnyebben csúszik vele, de sokan út közben is szokták szürcsölgetni, legyen az kóla, energiaital, NBER üccsi vagy Nessalymonádé , vagy bármilyen más aludobozos cucc.

Azon viszont már jóval kevesebben gondolkodnak el a felszisszentés előtt, hogy a boltból megvásárolt dobozon pontosan mennyi és milyen szennyeződés, esetleg kórokozó lehet. Ezeket a termékeket ugyanis nem steril körülmények között szállítják, pakolják és tárolják, így bizony nagyon sanszos, hogy a frissítő nedű mellett valami más, oda nem illő is bejut a szervezetünkbe.

De mik ezek pontosan és mit tehetünk ellenük?

Nos, erre a kérdésre keresi a választ „Plantprotecting Rita” a TikTokon, aki a profilján egy csomó hétköznapi életben kifejezetten hasznos tudományos kísérletet mutat be. Bizony, a TikTokon nemcsak idióta kihívásos vagy táncolós-tátogós tartalmakat nézegethetünk, hanem megtudhatjuk például, hogy mennyi kórokozó élhet meg egy papírpénzen, egy mobiltelefonon, esetleg egy WC-n, de láthatjuk mikroszkóp nagyítása alatt egy pillangó szárnyát is. Mindezt Ritának köszönhetően, aki egészen változatos videókkal lepi meg a közönségét.

Két nappal ezelőtti videójában pedig azt is bemutatta, hogy miféle csúnyaságok telepedhetnek meg a dobozos italok ivófelületén, illetve azt is, hogy ér-e bármit, ha megtörölgetjük azt ivás előtt. Minderre választ kapsz Rita nagyon szuper és rövidke videójából:

@plantprotecting Kísérlet 😁 #kiserlet #cocacola #fy #nekedbe #pusztuljonaforyouba #foryou #bacteria ♬ eredeti hang – Plantprotecting Rita

A legjobb megoldás tehát, ha valamiféle szívószálat használsz, ami lehetőleg műanyag helyett legyen inkább papír, esetleg saját fémből készült menőség, amit előtte is, utána is el tudsz mosni.

Na és ezt olvastad már?

Milliókért pörögtek, mára alig érnek valamit a majmos NFT-k – perelnek a befektetők

 

×