Egészen fantasztikus dizájnú kontrollerekkel rukkolt elő a péntárcabarát, de egész jó kütyüket gyártó, Magyarországon is népszerű PDP.

2023.08.27. – A PDP az olcsó, budget kategóriába sorolható vezetékes kontrollereiről ismeretes, melyek igen népszerűnek számítanak a magyar boltokban is (nekem is van egy ilyen típusú irányítóm). Bár a gyártó a 10-20.000 forintos árkategórán belül próbál mozogni, és bár az anyaghasználat nyilvánvalóan nem üti meg egy eredeti Xbox vagy Nintendo szintet, a termékei azért viszonylag jó minőségűek.

A PDP-k azonban egy szempontban teljesen egyértelműen az eredeti kontrollereknél is jobbak: dizájnban. Mármint a kialakítás, a gombok és az analógok helye nyilván pontosan olyan és ott van, amilyet az adott platformon már megszoktunk, a festés viszont abszolút kiemeli az átlagból.

A PDP kontrollerek ugyanis gyönyörűek, szinte azonnal felismerhető egy tucat másik kütyü közül. Elég csak felmenni a hivatalos oldalra, és végignézni a kínálatot. Egészen biztos, hogy mindenki talál magának valami neki tetsző darabot, legyen szó Xbox vagy Switch vezérlőről (PS-hez sajnos nem gyártanak). Tényleg szemkápráztatóak.

Most azonban olyan kontrollerrel rukkoltak elő, amilyenhez hasonlót még nem láthattunk!

Az új széria a REALMz megnevezést kapta, és bár funkcionalitásában egyáltalán nem térnek el bármelyik másik darabtól, de dizájban még azokon is messze túltesz. Az újféle kontrollerek ugyanis teljesen áttetszőek, melyekbe apró, de igen látványos diorámát raktak.

A tematikus kontroller egyik markolatába egy játékkarakter 3D-s figuráját helyezték, míg a többi részét a adott játéksorozatra jellemző pályákkal, látványelemekkel díszítették ki – de még a lapokat is kiszínezték. Forgatva be lehet látni mögéjük, ami elég látványos tud lenni a polcra kirakva.

Egyelőre kétféle REALMz közül választhatunk: egy Sonicost, és egy Pikminest rakhatunk a PDP webshopjában a kosárba, méghozzá a tőlük már megszokott budget áron. Az Xbox Series per PC-s Sonic diorámás kontrollerért 50 dollárt, azaz kb. 17.600 forintot kérnek, míg Nintendo Switch mellé többféle Sonic-dizájnból is berámolhatunk 40 és 60 dollár közötti áron ~ 14-21.000 forint között. Sőt, október 13-án villantanak egy Transformers-diorámás kontrollert, illetve a Switch valamikor a télen kap egy saját Pikmin 4-eset is.

Ilyen lesz a Pikmines kontroller

A magyar boltokba (ha kikerül egyáltalán) az adó miatt az xboxos várhatóan 22-24.000 forint körül, a nintendós pedig 18.000 és 27-28.000 forint közötti áron kerülhet majd ki. Ez egyébként még mindig nem a „drága” kategória, pláne nem ilyen dizájnkontrollerek esetében.

A gombok egyébként teljesen átprogramozhatók (hátul találni két pillangót), és állítható ledes megvilágítással is rendelkeznek – amitől amúgy piszok jól néznek ki az egyébként sem csúnya diorámák.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Pizzaszagú Xbox kontrollert jelentett be a Microsoft – Ingyen is behúzhatod

×