Amikor az EA Sports bejelentette, hogy megszűnik a kapcsolat köztük és a FIFA szervezet között, sokakban megfogalmazódott az a kérdés – mégis hogyan tovább?

Amikor az EA Sports bejelentette, hogy megszűnik a kapcsolat köztük és a FIFA szervezet között, sokakban megfogalmazódott az a kérdés – mégis hogyan tovább?

Nos, azóta már tudjuk, hogy a kanadaiak egyáltalán nem voltak megilletődve, szépen csöndben leszerződtek minden komolyabb ligával és kupasorozattal, hogy a szétválás után is ugyan azt a minőségű licenc-csokrot tárják elénk, mint korábban. Minden nagyobb bajnokság és kupa játszható lesz a játékban, így pedig az Ultimate Team is pontosan ugyan annyira erős és színvonalas lesz, mint korábban. (Legalábbis, ha nem vesszük az EA Sports hibáit a számításba, mert akkor a színvonal képes meginogni. De legalább papíron kiváló játékmódról van szó!)

Viszont egy ilyen jellegű szétválás nem olyan egyszerű, mint azt gondolnánk. Hiszen ha nincsen joga az EA Sportsnak arra, hogy használja a „FIFA” nevet, akkor a korábbi FIFA-szolgáltatásokkal mi fog történni?

Most kiderült, nemes egyszerűséggel be lesznek hintve sóval. A legújabb hírek szerint ugyanis egészen a FIFA 21-ig bezárólag minden szervert leállítanak a kanadaiak, már most ősszel!

 

Ez azt jelenti, hogy ha valaki még kicsit nosztalgiázna és játszana pár meccset a régi kereteivel, november 6-ig megteheti, utána viszont már csak az olyan offline módok fognak működni a régi FIFA játékokban, mint a karriermód, vagy a kick-off.

Valószínűleg van a FIFA 22 és a FIFA 23 esetében még némi üzemeltetési kötelezettsége az EA Sportsnak, ami miatt nem tudják azonnal leállítani ezeket a szolgáltatásokat, de valószínűleg amint lejár ez a dátum, a két legutóbbi cím is ugyan arra a sorsra jut, mint az elődök.

Ezt olvastad már?

Jön az új iPhone kábel, de nem biztos, hogy lesz benne köszönet

 

×