Tech/Tudomány

Beteg: Ezzel a Samsung dual 4K gaming monitorral egy GPU sem bír

2023.08.23. – Amikor a videojátékok minőségéről, azok kinézetéről van szó, gyakran megfeledkezünk arról, hogy milyen sokat számít a kijelző és annak felbontása. Ha igazán jó minőségben szeretnénk játszani, bizony egy király monitorra is be kell ruházni. A Samsung Odyssey szériája régóta kínál kiváló lehetőségeket és minőséget a gamereknek. Most pedig igen magasra tették a lécet.

Bemutatták a világ első dual 4K monitorját, 7680 x 2160-as felbontással.

Nem sokkal azután, hogy a Samsung az év elején még a CES 2023 eseményen bejelentette, most a Gamescomon is bemutatta az Odyssey Neo G95NC Curved QLED DUHD gaming monitort. Többek között újságírók, például a TweakTown munkatársai is kipróbálták. Nos, a gaming monitor már ránézésre is elképesztőan nagy és brutális.

TweakTown

Samsung Odyssey Neo G95NC

A bemutatott Samsung gaming monitor kijelzője lehengerlő 57 hüvelykes kijelzőt vezet be, amely 1000R görbülettel, a fényerő és kontraszt javítását biztosító Quantum Matrix technológiával. 240 Hz-es frissítési frekvenciával és 1 ms-os válaszidővel rendelkezik. Ami a csatlakoztathatóságot illeti, a Samsung a G95NC-t DisplayPort 2.1-gyel, HDMI 2.1-gyel és USB hubbal szerelte fel.

További említésre méltó specifikáció az AMD FreeSync Premium Pro, a magasság/forgás beállítására szolgáló ergonomikus állvány és az Auto Source Switch+ funkció. Mint korábban említettük, a G95NC a világ első 57 hüvelykes, dual 4K monitorja, ami azt jelenti, hogy a Samsung két 4K-s kijelzőt zsúfolt egyetlen kijelzőbe. Így a teljes felbontás 8K-ra, pontosabban 7680 x 2160-ra emelkedik.

Mint kiderült, játékok során is képes lenyűgözni az embert. Fontos megemlíteni ugyanakkor, hogy nem minden játék támogatja (még) a natívan 32:9-es képarányt, de így is elképesztő élmény. Könnyen lehet, hogy ez volt a G95NC leglenyűgözőbb aspektusa, a puszta méret és görbület tökéletesen egybeolvadt a 8K játék szaftos pixelsűrűségével.

„Az új Samsung kijelzők és a Radeon RX 7000 sorozatú grafikus kártyák együttesen az eddigi legélénkebb és legmélyebb játékélményt nyújtják” – mondta Scott Herkelman, az AMD vezető alelnöke.

Ennek ellenére nincs még (egyelőre) olyan videokártya, ami képes lenne 240 Hz-en 8K-t nyomni, de ha a GPU-k teljesítménye ezt utoléri, a Samsung készen áll rá. Abban is biztosak vagyunk, hogy bár ez egy gaming monitor, munkára is kiválóan alkalmas lehet. Az egyetlen akadály persze az ár lehet.

A Samsung Odyssey Neo G9 57 hüvelykes kijelző már előrendelhető a Samsung weboldalán, ára 2499,99 dollár, vagyis nagyjából 885 ezer forint. Az első példányok várhatóan 2023 októberében kerülnek kiszállításra.

Ezt láttad?

DV

Korábbi cikkek

Olyan menő Xbox kontrollereket mutattak be, hogy rögtön a tárcádhoz nyúlsz

2024.02.01. - Megmondom őszintén, annyire nem vagyok nagy rajongója az Xbox kontrollerek kialakításának, de el…

6 perc telt el azóta...

Megérkeztek az RTX 4080 Super tesztek – Ezt tudja az „olcsóbb” kártya

2024.02.01. - Az Nvidia 2022 szeptemberének végén mutatta be legújabb generációját, mely az RTX 40XX…

36 perc telt el azóta...

Ne dőlj be neki! – Álommunkát ajánlanak egy új, csaló SMS-sel

2024.02.01. - Az összes vírustípus közül talán a spyware és a malware a legkellemetlenebb, amibe…

1 óra telt el azóta...

Az úgy erős! – Bugos volt a Warzone, mégis őt bannolták a meccsből

2024.02.01. - Egyszerűen nem lehet vitatni, hogy amióta csak megjelent a Call of Duty Warzone,…

1 óra telt el azóta...

SIESS! – Gyönyörű és iszonyú félelmetes horrorjátékra csaphatsz le ingyen

Bódi Dániel 2024.02.01. - Néhány napja kezdetét vette a GoG évi első nagy játékakciója, ahol…

2 óra telt el azóta...

Zene füleinknek! – Külön Gitárkontroller érkezik a Fortnite Festivalhoz

2024.02.01. - A zenei játékok és a hozzájuk készült hangszeralakú vezérlők nagyon népszerűek voltak a…

2 óra telt el azóta...