A Samsung ismét bemutatta az Odyssey Neo G9 monitort, ami 57 hüvelykes, 32:9 képarányú QLED kijelzővel rendelkezik és 7680 x 2160-as felbontással.

2023.08.23. – Amikor a videojátékok minőségéről, azok kinézetéről van szó, gyakran megfeledkezünk arról, hogy milyen sokat számít a kijelző és annak felbontása. Ha igazán jó minőségben szeretnénk játszani, bizony egy király monitorra is be kell ruházni. A Samsung Odyssey szériája régóta kínál kiváló lehetőségeket és minőséget a gamereknek. Most pedig igen magasra tették a lécet.

Bemutatták a világ első dual 4K monitorját, 7680 x 2160-as felbontással.

Nem sokkal azután, hogy a Samsung az év elején még a CES 2023 eseményen bejelentette, most a Gamescomon is bemutatta az Odyssey Neo G95NC Curved QLED DUHD gaming monitort. Többek között újságírók, például a TweakTown munkatársai is kipróbálták. Nos, a gaming monitor már ránézésre is elképesztőan nagy és brutális.

TweakTown

Samsung Odyssey Neo G95NC

A bemutatott Samsung gaming monitor kijelzője lehengerlő 57 hüvelykes kijelzőt vezet be, amely 1000R görbülettel, a fényerő és kontraszt javítását biztosító Quantum Matrix technológiával. 240 Hz-es frissítési frekvenciával és 1 ms-os válaszidővel rendelkezik. Ami a csatlakoztathatóságot illeti, a Samsung a G95NC-t DisplayPort 2.1-gyel, HDMI 2.1-gyel és USB hubbal szerelte fel.

További említésre méltó specifikáció az AMD FreeSync Premium Pro, a magasság/forgás beállítására szolgáló ergonomikus állvány és az Auto Source Switch+ funkció. Mint korábban említettük, a G95NC a világ első 57 hüvelykes, dual 4K monitorja, ami azt jelenti, hogy a Samsung két 4K-s kijelzőt zsúfolt egyetlen kijelzőbe. Így a teljes felbontás 8K-ra, pontosabban 7680 x 2160-ra emelkedik.

Mint kiderült, játékok során is képes lenyűgözni az embert. Fontos megemlíteni ugyanakkor, hogy nem minden játék támogatja (még) a natívan 32:9-es képarányt, de így is elképesztő élmény. Könnyen lehet, hogy ez volt a G95NC leglenyűgözőbb aspektusa, a puszta méret és görbület tökéletesen egybeolvadt a 8K játék szaftos pixelsűrűségével.

„Az új Samsung kijelzők és a Radeon RX 7000 sorozatú grafikus kártyák együttesen az eddigi legélénkebb és legmélyebb játékélményt nyújtják” – mondta Scott Herkelman, az AMD vezető alelnöke.

Ennek ellenére nincs még (egyelőre) olyan videokártya, ami képes lenne 240 Hz-en 8K-t nyomni, de ha a GPU-k teljesítménye ezt utoléri, a Samsung készen áll rá. Abban is biztosak vagyunk, hogy bár ez egy gaming monitor, munkára is kiválóan alkalmas lehet. Az egyetlen akadály persze az ár lehet.

A Samsung Odyssey Neo G9 57 hüvelykes kijelző már előrendelhető a Samsung weboldalán, ára 2499,99 dollár, vagyis nagyjából 885 ezer forint. Az első példányok várhatóan 2023 októberében kerülnek kiszállításra.

Ezt láttad?

A Sony berakja az AI-t a PlayStation játékokba, hogy jobban „lásd” őket

×