Elhunyt az internet korának legesleghíresebb és legvidámabb kutyája, A shiba inu Balltze.

2023.08.20. – A minap elhunyt a világ talán legismertebb kutyája, a Cheems-mémként elhíresült shiba inu, Balltze. A kutyust internetszerte szinte mindenki ismerte, legalábbis, ha az elmúlt jó néhány évet nem egy civilizációtól teljes mértékben elszigetelt barlangban töltötte a legmagasabb hegyek egyikén.

Az eb élete felét töltötte világhírűként. A gazdája, Kathy még 6 évvel ezelőtt, 2017. szeptemberében töltötte fel róla az első, ikonikussá vált képet, amin a shiba inu hunyorogva, már-már gyanúsan pislog a kamerába. A fotó nagyon hamar virálissá vált, tűzvészként terjedt szét a neten, és nem is kellett sok, hogy levágják róla Balltze-t, majd mémeket gyártsanak a főszereplésével. Ezek között találunk mindenféle humoros alkotást, de még egy rajzolt, kigyúrt verziót is.

Balltze (aka. Cheems) viszont 10-11 éves korában betegeskedni kezdett. A Know Your Meme szerint 2022-ben hasnyálmirigy-gyulladással kellett kezelni, majd nem sokkal később rákos megbetegedéssel diagnosztizálták. Emiatt meg kellett műteni az idén 12. éves kutyát, de a beavatkozás során komplikációk léptek fel, és sajnos nem tudták megmenteni az élét.

„Ne szomorkodjatok, kérlek, emlékezzetek arra az örömre, amit Balltze hozott a világnak. Egy Shiba Inu kerek, mosolygós arcával összekötött benneteket és engem, sok embernek segített a járvány idején, és sokaknak okozott sok örömet, de most a küldetése véget ért. Úgy hiszem, szabadon szaladgál az égben és sok finom ételt fogyaszt új barátaival. Ő mindig a szívemben lesz. Remélem, hogy továbbra is örömet tud okozni mindenkinek az online világban, ez az egyetlen szerény kérésem” – írta a szomorú, de Balltze halhatatlan pozitív és vicces hagyatékára tekintve a gyászoló gazdi Instagramon.

A posztban köszönetet mondanak az orvosoknak is, akik a kutyát az utolsó napjaiban kezelték. Végül pedig a netezőkhöz intézett néhány hálálkodó szóval zárul, amiért „szeretetüket és támogatásukat” mutatták a kutyának.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Cheems_Balltze (@balltze) által megosztott bejegyzés

Köszönjük a vidám mémeket, hogy megannyi vidámságot csempésztél az internetre, viszlát Balltze!

×