A Counter-Strike 2 folyamatosan fejlődik. Kedd este újabb frissítés érkezett a tesztklienshez, mely rengeteg meglepetést tartogatott.

A múlt heti hallgatás után borítékolható volt, hogy ismét egy pályaváltás érkezhet a Counter-Strike 2-be. Szerencsére ezúttal sem tévedett a közösség. Sokan úgy gondolták, hogy Inferno érkezhet Ancient és Anubis helyére, ám egy másik olasz ihletésű pályával kell beérnünk. Ez pedig nem más, mint az ikonikus Italy!

Italy - CS2

Italy – CS2

A fejlesztők időközben teljesen ki is kapcsolták a Competitive és Deathmatch meccskeresést, ezúttal csak Casualban eshetnek egymásnak a játékosok. Nem véletlenül alakult ez így, a jelek alapján úgy tűnik, hogy a CS:GO -> CS2 átállás az MM és Premier, de még az esport meccsekben is megmutatkozhat. Az adatbányászok ismét a fájlokra vetették magukat, ezúttal sem maradtak értékes találatok nélkül.

Így változhatnak majd a CS2 meccsek

Nézzük először a Premiert érintő változásokat:

  • Név regisztráció – A jó pontszámmal rendelkező játékosoknak kötelező lesz egy valamennyire állandó nevet választani a ranglistákhoz. Úgy tűnik, hogy kitörési esélyt adna nekik a Valve.
  • Új régiók – Korábban is voltak erre jelek, de CS2-ben régióra is szűrhetünk majd
  • Rang kalibráció – A Dota 2-hoz hasonlóan évente vagy szezononként újrakalibrálás vár a játékosok rangjára, ratingjére.
  • Az UI is változott – A háttérben a fejlesztők folyamatosan finomítják a felhasználói felületet, egyre jobban illeszkedik a CS2 modern kialakításához..

Itt azonban még nem ér véget a lista:

  • A Premier és MM, illetve az esport meccsek is MR12 formátumra válthatnak, azaz a 13 kört először elérő csapat nyer
  • A fejlesztők megszűntethetik a Short/Rövid kompetitív meccseket
  • Premierbe megérkezhet az Overtime, ám ha az is döntetlen állással ér véget, akkor az lesz a meccs végkimenetele is

Jól látható tehát, hogy a Valve komolyan gondolja a meccsek teljes átszabását. A hivatalos megerősítésig érdemes megfelelő súllyal kezelni ezeket, ám a fájlok nem szoktak hazudni.

Ilyen volt a CS:GO bétája – Ez vár a Counter-Strike 2-re is?

×