A League of Legends észak-amerikai szcénája augusztus 13-án ismét pentakillnek örülhetett, ám az, aki összehozta, bekerül a történelemkönyvekbe.

Nem volt még ugyanis olyan jungler az LCS történetében, aki képes volt pentázni. A Team Liquid dzsungelese, Pyosik most megtörte a jeget, ráadásul egyik ikonikus karakterével, Viegoval ment hatalmasat.

Persze maga az akció egy igazi csapatteljesítmény volt, önmagában a koreai nem lett volna képes egy ilyen bravúrra. Külön kiemelendő APA fantasztikus Neeko flankje, aki egyetlen ultival képes volt megbénítani a teljes Golden Guardians keretet. Utána jöhetett a tüzijáték, Pyosik végig darálta az ellenfeleket, amihez kellett az is, hogy a GG dupla Carry kompozíciót játsszon, így kiosztott egy halom sebzést Zeriként a jungler, majd be tudta fejezni az akciót pár Tristana lövéssel.

Pyosik nem csupán a párpsítás legjobbja volt, csapatával tovább is jutott a rájátszás következő fordulójába. Ugyan a Penta után úgy tűnt, sima TL győzelmet láthatnak a rajongók, 2-0-s összesítés után felébredt a GG és 2-2 mentették a meccset. A TL-nek egy utolsó löketre volt szüksége ahhoz, hogy megmentsék az egyébként korábban már látszólag megnyert szériát.

A Riot Games később felfedte, hogy ez volt az első pentakill, amit jungler hajtott végre az LCS történetében. Pyosiknak egyébként ez már a második Pentája volt profi mérkőzésen, ám az elsőt még az LCK-ben hozta össze.

A dzsungelesek egyébként rettenetesen ritkán szereznek Pentakill éles meccsen. Ez a kiemelt szerep többnyire mideseknek, vagy marksmaneknek jut, de még a top is sűrűbben darál le teljes csapatokat, mint a junglerek

Érdekesség, hogy az LCK-ben is csak kétszer fordult ilyesmi elő, abból a kettőből pedig pont Pyosik az egyik, ahogy azt korábban is kiemeltem.

Ezt olvastad már?

Fejleszti, de meg is emeli a net árát a Digi – megint

×