Tech/Tudomány

Olyan szinten tolja a játékokat a Netflix, hogy ezt te is ki akarod próbálni

2023.08.05. – A Netflix az utóbbi időben nem volt valami jó helyzetben. Az áremelés és a jelszómegosztás visszaszorítása után több magyar komment alapján is úgy láttuk, hogy sokan megszabadulnának tőle. Pedig a Netflix jelentése alapján a jelszómegosztás sikeres volt, most pedig tovább bővítik a lehetőségeket. Ha szereted a videojátékokat, akkor tényleg érdemes Netflix előfizetőnek maradni. Minden előfizető ugyanis ingyenes játékokat is kap, a mobil után pedig még több helyen játszhatunk majd.

Hamarosan ugyanis már nem csak nézni lehet a dolgokat a Netflixen. A streaming óriás hétfőn egy blogbejegyzésben jelentette be, hogy végre a Netflix alkalmazás és weboldal segítségével

videojátékokat játszhatunk a tévén és a böngészőben.

Teszt

Hogy teljesen világos legyen, ez még egy korlátozott teszt. Egyelőre Kanadában és az Egyesült Királyságban az előfizetők egy kis része játszhat játékokat a tévéjén. A PC és a Mac támogatása hamarosan érkezik.

Sőt: jelenleg csak két streamelhető játék érhető el a Netflix szolgáltatásában. Az egyik az Oxenfree című indie-siker, a másik pedig a Molehew’s Mining Adventure. De hogyan lehet a játékokat irányítani? Jogos lehet a kérdés, hiszen más felhőszolgáltató mindig egy külön kontrollert kínál hozzá. A Netflix azonban ezt egyszerűbben oldotta meg.

A tévén úgy lehet játszani, hogy egy alkalmazást letöltve lényegében kontrollerré alakíthatjuk a telefonunkat. Így nem kell semmilyen külön kontrollert venni, csak egy alkalmazást kell letölteni. A PC és Mac felhasználók billentyűzetet és egeret használhatnak.

A Netflix már egy ideje kacérkodik a játékokkal, de a streaming valamiért eddig nem volt része az egyenletnek. Eddig az olyan játékokat, mint az Oxenfree, letöltötted egy mobilra, ami bejelentkezés után ingyenes volt. Más szóval, ugyanúgy működött, mint bármelyik játék, azzal a plusz akadállyal, hogy Netflix előfizetés kellett hozzá.

A játékstreaming persze az elmúlt években divatos lett, az eredmények azonban vegyesek. A Google 2019-ben mindent beleadott a Stadiába, de az év elején teljesen leállították. Az Xbox némi sikert ért el azzal, hogy a streaminget opcióként kínálta a Game Pass szolgáltatással. A nyilvánvaló vonzerő az, hogy nincs szükség drága konzolra vagy PC-re ahhoz, hogy játszunk. A hátránya viszont az, hogy a streaming elég rossz lehet, ha nem jó a netkapcsolat. Késések és minőségromlás lehet a vége.

Talán hamarosan Magyarországon is kipróbálható lesz a Netflix streamint.

Ezt láttad?

 

DV

Korábbi cikkek

Meghalt a Nokia, éljen a Nokia! Nincs több okosmobil, de a márka nem tűnik el

Gábor János 2024.02.01. - Elég egyértelmű jelzést küldött a Nokia készülékeket gyártó cég arról, hogy…

48 perc telt el azóta...

A taxisok élete nem csak játék és mese – Ilyen lesz a Taxiszimulátor

2024.02.01. - A Maxis műfajt teremtett 1989-ben, amikor piacra dobták a SimCity-t. A városi életet…

52 perc telt el azóta...

Váratlan, nagyobb frissítést kapott a Modern Warfare III – Ezek élesedtek

2024.02.01. - Azt már a Call of Duty fejlesztői is megerősítették, hogy február 7-én érkezik…

1 óra telt el azóta...

Bejelentkezhetett a Dungeons and Dragons jogokért a kínai Tencent?

2024.02.01. - A Dungeons and Dragons egy népszerű, fantasy világban játszódó, nyílt végű asztali szerepjáték.…

2 óra telt el azóta...

7 realisztikus vadászszimulátor, aminek a trófeáid között a helye

Gábor János 2024.02.01. - Bár bízom benne, hogy sosem lőttél/lőnél le egy állatot (se), a…

2 óra telt el azóta...

Olyan menő Xbox kontrollereket mutattak be, hogy rögtön a tárcádhoz nyúlsz

2024.02.01. - Megmondom őszintén, annyire nem vagyok nagy rajongója az Xbox kontrollerek kialakításának, de el…

3 óra telt el azóta...