A franciák ezúttal remek hírrel jelentkeztek: a vártnál valamivel korábban léphetünk az Assassin’s Creed: Mirage középkori Bagdadjába.

2023.08.14. – A Ubisoft Bordeaux fejlesztői valószínűleg hatalmas túlórákon lehetnek túl, mivel ünnepélyesen jelentették, hogy az általuk készített soron következő Assassin’s Creed, a Valhalla előzményeként is értelmezhető Mirage aranylemezre került. Ez azt jelenti, hogy a játék 1.0-ás verziója voltaképp elkészült, innentől kezdve pedig ráfordulhatnak az esetleges javításokra, no meg a már megszokott első napi frissítésre.

A Ubisoft a fejlesztők igyekezetét egy kicsit talán túlmozogva pedig bejelentette, hogy ha már úgyis készen van a játék, akkor fölösleges volna olyan sokat várni rá, ezért előrébb hozzák a megjelenést. Persze nem sokkal, egy hetecskéről van szó csupán, vagyis október 12. helyett október 5-én indíthatja majd el az, aki benevez rá.


Az előrehozott megjelenésnek azonban más okai is vannak, mint a puszta lelkesedés. 2023 októbere ugyanis dugig van tömve gigantikus megjelenésekkel:

  • október 10-én jön a versenyjátékok szerelmeseinek újabb fantasztikuma, a Forza Motorsport,
  • október 17-én érkezik a Remedy oly régóta megálmodott, és eddigi legnagyobb vállalása, az Alan Wake II,
  • október 20-án visszatérnek a pókfejek a Marvel’s Spider-Man 2-ben, ami a PS5 eddigi legnagyobb exkluzívja is egyben,
  • míg október legvégén olyan címek vannak csőre töltve, mint a Just Dance 2024, a Cities: Skylines 2, a Metal Gear Solid Master Collection Vol 1., vagy mint az új Alone in the Dark.

Egy ilyen mezőnyben pedig ránézésre is kevés esélye van érvényesülni egy kisebb volumenű, bár nyomott árú Assassin’s Creednek, hiába hivatott végre visszatérni a sorozat gyökereihez. A francia kiadó valószínűleg úgy látta jónak, ha inkább a baj, úgy az összes konkurencia elébe megy, nehogy véletlenül azért fogyjon rosszul az új orvgyilkos móka, mert a játékosoknak nem marad rá elég pénze/ideje.

Így pedig tulajdonképpen az Assassin’s Creed: Mirage lesz az első nagyobb játék, amely megnyitja az őrületes októberi szorítóba.

Így tehát az Assassin’s Creed: Mirage október 5-én jelenik meg PC-re, Xbox konzolokra, PS4-re és PS5-re.

A főszereplője az Assassin’s Creed: Valhallából is ismerős Basim Ibn Ishaq lesz, akinek az egyszerű tolvajból aszaszinná válását ismerhetjük meg. A játékban a 800-as évekbeli Bagdadot és környékét ismerhetjük meg, méghozzá a régi, Assassin’s Creed II és Revelations-féle játékmenet és játékidő mellett. Ez utóbbinak hála, ezúttal nem fogunk kiégni a 200 órában, a teljes történet körülbelül 15-20 óra alatt teljesíthető lesz. Az ára is eszerint alakul: átlagosan 17.500 forintot kérnek érte.

Ezt is érdemes elolvasnod:

13 zseniális szerepjáték, ha totál rácsavarodtál a Baldur’s Gate 3-ra

×