A YouTube egyre határozottabban és egyre drasztikusabb, úgy egyre idegesítőbb módszerekkel próbálja teljesen kicsinálni a reklámblokkolókat.

2023.08.13. – A YouTube Premium egy csomó remek előnnyel jár, például

  • jár mellé a YouTube Music
  • nézhetünk offline videókat és hallgathatunk zenéket
  • előbb kipróbálhatunk új funkciókat
  • jobb képminőséget kapunk
  • háttérben is folytathatjuk a lejátszást
  • na meg nem lesznek teleszemetelve reklámokkal  a videók sem.

Ez utóbbi talán a legfontosabb, a Google ugyanis az utóbbi időben módszeresen és egyre durvább eszközökhöz folyamodva próbálja büntetni azokat a felhasználókat, akik ilyen-olyan módokon próbálják elkerülni, eltüntetni a hirdetéseket. Emiatt pedig senki sem haragudhat igazán, hiszen a vállalat egyik fő bevételi forrásai a reklámok, ha viszont a nézők képesek eltüntetni azokat a platformon, akkor a hirdetők előbb-utóbb más vállalatok felé fordulnak.

Az Android Police szerint a YouTube hamarosan egy teljesen új, az egész képernyőt kitakaró figyelmeztetést fog megjeleníteni azoknál, akiknél valamilyen ad blockert észlelnek. Ezt pedig nem lehet majd sem elnyomni, bezárni, sem elkerülni, az idegesítő kép az időzítő lejártáig ott fog maradni.

Ezen a képernyőn csak az ilyenkor szokásos üzenetet kapjuk, miszerint nagyon rossz fej az, aki trükközik a reklámokkal, mert azok miatt működhet a videómegosztó. Ezután felajánl két utat, hogy ne jelenjen meg ez az idegesítő felület: vagy rendeltetésszerűen YouTube-ozunk, és engedélyezzük a hirdetéseket, vagy ha továbbra is teljes zavartalanságban néznénk a videókat, akkor elő is fizethetünk a YT Premiumra.

Így fog kinézni a videónézést hirtelen megzavaró figyelmeztetés.

A YouTube egyelőre még csak teszteli a képernyőt, ezért a legtöbb érintett még nem találkozhatott vele. Néhányaknál viszont már megjelenhetett, ők az első áldozatai az új módszernek. Hogy ezután pontosan mikor kerül bevezetésre, illetve milyen módon fogja kiszűrni a reklámblokkolósokat, azt egyelőre nem tudni. Sőt, az is egészen biztos, hogy az egyelőre még működő ad blockerek és más praktikák már csak ideig-óráig fogják megvédeni a használóikat.

A YouTube Premium Magyarországon mindössze 1790 forintba kerül, amivel az összes fent felsorolt előnyt megkapjuk. De van diák és családi csomag is: előbbi nevetségesen olcsó, csak 1090 forint, míg utóbbi 2690 forintba kerül, de 5 másik felhasználóval (családtaggal) is megoszthatjuk. Emellett az új előfizetők egy ingyenes próbahónappal indítanak, ami alatt rájöhetnek, hogy a Premiummal sokkal jobban járnak, mint egy reklámblokkolóval.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Mutatjuk a Google Maps 56 legeszementebb, legviccesebb utcaképét

 

×