A Google májusban jelentette be, hogy szankciók várnak az inaktív fiókokra. Pár nappal ezelőtt az első, figyelmeztető emaileket is kiküldték.

2023.08.11. – A Google májusban jelentette be, hogy alapos gyomlálásba kezd a platformjain. Azóta eltelt közel három hónap, s az óriáscég valóban nem viccelt. Egyre több felhasználó kap figyelmeztető emailt azzal kapcsolatban, hogy mi várhat rá 2023 telén. Néhányaknak csak egyetlen, fő Google fiókja van, ám nem ez a vezető tendencia. Sokak akár 3-4 fiókot is regisztráltak az elmúlt években.

Értékes tárhelyet emésztenek fel ezek a sokszor ki sem használt Youtube vagy épp Gmail fiókok. Van, hogy valamilyen különleges oknál fogva új email címre van szükségünk, de az is előfordulhat, hogy egy-egy kényes videó alá nem a fő YouTube fiókunkkal szeretnénk hozzászólni. A lehetőségek tárháza végtelen, ám értelemszerűen ezek nagy része egy idő után teljes mértékben inaktívvá válhat. A cég ezt elégelte meg májusban, de szerencsére még mindig van idő cselekedni.

A Google kiküldte az első emaileket

A Google kiküldte az első emaileket

2023 decemberében törlik az első fiókokat!

A Google azokkal a fiókokkal kezdi, melyeket egyáltalán nem használtak a regisztrálást követően. Ezt követik azonban a szimplán csak inaktív fiókok, melyek akár értékes adatokat, üzeneteket is tartalmazhatnak. A cég többször is figyelmezteti fogja a felhasználókat, ám, ha valóban nagyrészt inaktív a fiók, akkor mit sem ér majd ez. Szerencsére vannak olyan módszerek, melyekkel életben lehet tartani ezeket.

Mit kell tennem? – Erre is válaszol a Google

A cég továbbra is aktívnak tart egy fiókot, ha a bejelentkezés után megtörténik az alábbiak egyike:

  • E-mail olvasása vagy küldése
  • A Drive használata
  • YouTube-videó megtekintése
  • Fotó megosztása
  • Alkalmazás letöltése
  • A Kereső használata
  • A Bejelentkezés Google-fiókkal funkció használata harmadik féltől származó alkalmazásba vagy szolgáltatásba való bejelentkezéshez

Ez alól az irányelv alól van néhány kivétel. Példák: YouTube-csatornákkal, -videókkal vagy -megjegyzésekkel rendelkező Google-fiók; olyan fiók, amelyhez pénzbeli egyenleggel rendelkező ajándékutalvány tartozik; vagy közzétett alkalmazással rendelkező fiók (például olyan fiók, amely valamilyen alkalmazást terjeszt a Play Áruházban) A One előfizetések tulajdonosait automatikusan aktívnak jelöli a rendszer, akár használják a fiókot, akár nem. A Google Fotóra külön szabály vonatkozik, oda időnként mindenképp be kell néznie a felhasználónak. Ha fontos a fiókunk, akkor tehát a fenti műveletek valamelyikét kell megejtenünk az elkövezendő időszakban.

Forrás: HVG

Most félhet csak igazán a Google – Nagyot frissült az egyik legjobb alter böngésző

×