Persze elsősorban egy határidőre, ameddig bizonyos e-mail fiókokat végleg kitöröl a Google a Gmail rendszeréből. Talán kell a hely?

Végleg elveszhetnek fontos adataid, dokumentumaid, vagy levelezéseid, ha van olyan elhanyagoltabb Gmail fiókod, ami nincs napi használatban. Bár a fióktörlésekkel kapcsolatos döntés mögött talán a spórolás húzódik meg, a Google hivatalosan azért szabadul meg régebbi fiókoktól, mert azok szerinte biztonsági, adatvédelmi problémákat vetnek fel.

Igazuk lehet,

ugyanis azok a levelező fiókok, amelyeket a tulajdonosuk kb. két éve nem nyitott meg, nem rendelkeznek aktív kétfaktoros azonosítással, ami (sajnos) csak nemrég számít alapvető adatvédelmi elvárásnak. Ezeket a profilokat nagyobb eséllyel törik fel hackerek, és bár nem tartoznak a felhasználók rendszeresen használt fiókjai közé, bizalmas adatokat attól még jócskán rejthetnek.

Forrás: Freepik

A Google döntésében közrejátszhatott az is, fejtegeti a PC World, hogy a világ egyre nagyobb részén adatvédelmi törvények tiltják a korlátlan, jól meghatározott cél nélküli adattárolást és -halmozást a felhasználókról, szóval a régi fiókok a cégre is csúnyán visszaüthetnek.

A fióktörlésekkel kapcsolatos új szabály úgy szól, hogy a Google törli a legalább két éve inaktív fiókokat, a bennük lévő összes adattal együtt. Ha van elhanyagolt, mégis lényeges dokumentumokkal teli gmail-es címed, akkor egy – legkésőbb 2023 decemberéig megejtett – bejelentkezéssel újraindíthatod a kétéves rászámolást. De ha már ott vagy, a helyedben letöltenénk belőle mindent, ami kell, nehogy újabb két év múlva azért menjen minden a levesbe, mert elfeledkeztél róla – és szólni akkor már senki sem fog.

Közben tudj meg többet a mobilpiac legvalószínűtlenebb együttműködéséről is:

Nocsak: együttműködésre lép a Google és az Apple – ez a közös céljuk

 

×