Nem kell a haverok nélkül multiznod, ha más eszközökön tolják. Inkább platformfüggetlen terepre van szükség. Ezekben az ingyenes címekben nem csalódtok!

2023.08.10. – A multiplayer játékok nagyon szórakoztatóak, mégis nehéz igazán jót találni, ami lehetővé teszi, hogy különböző platformokról belépve is együtt vagy egymás ellen induljatok küldetésre. Ezért állítottunk össze egy listát a 2023-ban elérhető legjobb ingyenes crossplay játékról,

amelyeket PC-n, PlayStationön, Xboxon és más platformokon egyaránt élvezhettek.

Forrás: Hi Rez Studios

Ingyenes crossplay?

Azt gondolhatnánk, hogy a crossplay csak az olyan fizetős játékokra korlátozódik, mint a Modern Warfare vagy a Diablo – figyelembe véve a funkció megvalósításának bonyolultságát. De ez nem így van. Számos ingyenes játék akad, különböző műfajokból. Van villámgyors shooter, realisztikus harcszimulátor, alkalmi partijáték és még sok más. Az alábbi ötöt tekintsd akár az Overwatch 2 vagy a Fortnite alternatívájának is, ha valami üdítően más, ingyenes platformfüggetlen élményre vágysz.

Hearthstone

A Warcraft univerzumból érkezett játék természetesen a Blizzard Entertainmenttől érkezett. Rendkívül élvezetes game a digitális kártyaasztalnál, és a szabályokat ugyan könnyű megjegyezni, valamivel nagyobb kihívás úgy megtanulni, hogy szakértőnek érezd magad. Viszont megéri beletenni az energiát, főleg ha a saját társaságoddal szeretnél „összeülni”. Több száz, a Warcraft-univerzumon alapuló kártyát tartalmaz, és ezek mindegyike egyedi képességekkel vagy szinergiákkal bír.

Az ingyenes Hearthstone támogatja a crossplayt PC-n és Macen, valamint iOS és Android eszközökön. Az előmenetelt és az összegyűjtött eszközeidet is szinkronizálhatod a különböző rendszerek között, így zökkenőmentesen válthatsz. Annak függvényében, hogy épp’ melyik kütyü van a közeledben.

Rogue Company

A népszerű Twitch streamerek által is előszeretettel választott és támogatott ingyenes Rogue Company egy harmadik személyű lövölde, amiben két négyfős csapat küzd egymás ellen. Különböző, objektív alapú módokban. A játék gyors tempót és taktikus játékmenetet kínál, a változatos pályák és forgatókönyvek pedig kellő frissességet biztosítanak. Így szinte mindig új élményként hat.

 

A crossplay és a cross-progression támogatása PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S és Nintendo Switch között egyaránt lehetővé teszi. Így a barátaiddal vagy más játékosokkal állhatsz össze egy csapatba, attól függetlenül, hogy ki milyen eszközről szeretne belépni.

Genshin Impact

A 2020-ban indult Genshin Impact elég gyorsan meghódította a gamerek szívét, és rövid idő alatt a glóbusz egyik legtöbbet nyüstölt, nyílt világú szerepjátéka lett. Az activeplayer.io szerint az elmúlt 30 napban több mint 65 millió játékosa volt, és köztük 1,4 millió volt az újonnan regisztrált user.

Egy ilyen népszerű játékhoz képest csodás, hogy a Genshin Impact támogatja a crossplay-t, gyakorlatilag az összes elképzelhető platformon. Ez magában foglalja a PC-t, a PlayStation 4-et, a PlayStation 5-öt, az iOS-t és az Androidot és idén végre a Nintendo Switch-verzió is elérhetővé válik.

War Thunder

Ahhoz képest, hogy a War Thunder több mint 10 évvel ezelőtt jelent meg, még mindig stabilan őrzi helyét, nevét és jó megítélését a legrealisztikusabb katonai szimulátorjátékok között. A II. világháborútól a modern korig terjedő szárazföldi, légi és tengeri csatákat tök ingyen élvezheted a barátaiddal. A game persze kínálgatja a pénzért váltható kiegészítőket. Amiért nehéz lenne elítélni persze, mert mindenki csinálja.

 

A War Thunderben a crossplay 2014 óta létezik, vagyis azóta, hogy a játék Linuxra is megjelent. Ezenkívül PC-n, PlayStation 4-en, PlayStation 5-ön, Xbox One-on, Xbox Series X/S-en és Mac OS X-en érhető el.

Apex Legends

Ha egy igazán jó, szokványostól eltérő, ingyenes crossplay-kínálatot mutató rangsorról van szó, akkor nem lehet nem megemlíteni az Apex Legendset. A Respawn Entertainment fejlesztette ingyenes battle royale továbbra is népszerű és releváns shooter multiplayer a piacon, köszönhetően a rendszeres frissítéseknek és az újabb és újabb funkcióknak.

 

Az Apex Legends támogatja a crossplayt PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S és Nintendo Switch platformokon. Fontos sajátja ugyanakkor az is, hogy a Steam és az Origin fiókjaitok között is szinkronizálhatjátok a fejlődéseteket.

Inkább ezek ingyen, mint az alábbiak egy lyukas garasért:

Ablakon kidobott pénz: ez a 10 játék nagyon NEM érte meg az árát

×