Az alsó ösvényen egyre szokatlanabb League of Legends bajnokok kezdik felütni a fejüket. Az elmúlt időszakban például egy olyan páros dominál, amire szinte biztos, hogy még maga a Riot Games sem számított.

2023.08.09. – Az alsó ösvényen egyre szokatlanabb League of Legends bajnokok kezdik felütni a fejüket. Az elmúlt időszakban például egy olyan páros dominál, amire szinte biztos, hogy még maga a Riot Games sem számított. A páros AD sebzését Ezreal adja, aki kiváló, ámde közel sem könnyű lövésznek számít a játékban. Félelmetesen jól scale-el, s ha valaki jól irányítja, egymaga képes meccseket eldönteni. Egészen eddig nem is olyan meglepő a formula, azonban a támogató már más kávéházból érkezik…

Shaco az a támogató, aki az AP-t, na meg az ellenfelekre a szívbajt hozza az alsó ösvényre. A U.GG statisztikai oldal szerint a cikk írásának idején elképesztő, 54% fölötti győzelmi aránya van a párosnak minden rangban.

Bár furcsán hangzik elsőre, a duó nem a semmiből jelent meg a 13.15-ös ciklusban. Valójában egy ideje már törik maguknak az utat, már vagy két ciklus óta használják őket együtt a kreatív botosok. A Platinum+ rangon a 13.14-es frissítés során Shaco és Ezreal a nyolcadik helyen végzett a győzelmi arányok rangsorában. A 13.13 során pedig a U.GG adatai szerint a 21. helyen végeztek 52 százalékkal.

Mindezeken felül Shaco kisebb buffokat kapott a 13.14-es ciklusban, így érthető a teljesítménybeli javulás. A fejlesztők megerősítették a Q-ját, na meg felturbózták a Backstab kritikus sebzését.

Na, de miért is működik ilyen jól a páros?

A sikerük kulcsa az állandó poke, vagyis hogy nem hagyják nyugton az ellenfeleket, konstans sebzik őket távolról, így ellehetetlenítve az ellent a biztos farmolás lehetőségétől. Ezreal ellen mindig is trükkös volt játszani a Q-ja miatt, ám az, hogy mindezt minimális manaköltséggel teszi, az még röhejesebb.

Aztán pedig ott van a Jack in the Box Shaco repertoárjában, ami nem csupán idegesítő, hanem még fáj is, na meg wardként is használható (legalábbis akkor, ha belegázol valaki). Ha nagy szükség van LP-re, érdemes lehet kipróbálni egy baráttal a párost!

Ezt olvastad már?

Minden, amit tudnod kell Star Wars: Ahsoka sorozatról, mielőtt megnézed

×