Aki abban a szerencsés helyzetben van, hogy lát egy 360 fokos kamerákkal ellátott Google autót, mindent várna tőle, csak ámokfutást nem.

2023.08.05. – Nagyon furcsa ámokfutás zajlott le az amerikai Middletownban, Indiana államban. Egy a Google Street View alkalmazás számára utcákat – normál esetben komótos tempóban – fotózó autó szenvedett balesetet, nem is akárhogyan. Az ütközést autós üldözés előzte meg, árulta el a helyi rendőrkapitányság. A Dexerto a közleményt idézve azt írja, az eset néhány napja, délután 5 körül történt:

a kamerákkal felszerelt Google autó a város belterületén száguldott 160-nal, egy iskola közelében.

Egy járőr azonnal követni kezdte a kocsit, sikerült is utolérnie, de a sofőr a szirénázás ellenére sem volt hajlandó megállni. Az üldözés több mérföldön keresztül folytatódott, a Street View autó közben egy piros lámpán is átvágott, majd hirtelen fordulatot tett, hogy lerázza a rendőrt. Na, itt került homok a gépbe…

Forrás: Middletowni Rendőrkapitányág

… a sofőr ugyanis nem tudta, hogy az útjába kerülő hidat lezárták. Ekkor ijedtében elkaphatta a kormányt, átbukdácsolt egy lakóház udvarán, és a közeli patakba zuhant, ahol végre elakadt. A balesetben csodával határos módon senki sem sérült meg, de a biztonság kedvéért tűzoltó- és mentőegységeket is riasztottak a helyszínre. A zsaruk őrizetbe vették az incidenst okozó, de ép bőrrel átvészelő Google alkalmazottat, akinek a vallomásából csak annyit osztottak meg, hogy valamiért „félt megállni” a rendőrautónak. Idióta. Valószínűleg több évet fog ülni érte.

Van viszont, amikor nehezebb tisztázni, mi történt:

Videón a horrorbaleset, amiben egy elszabadult Tesla két embert is halálra gázol

×