Lehetséges, hogy a Rockstar Gamer tényleg tönkreteszi a játékot a mikrotranzakciókkal, vagy egy jól működő modellről van szó, amit mindenki szeret?

2023.08.04. – Tudom, hogy ez furcsa lesz egyeseknek, de igaz! Tényleg vannak olyanok, akik annyira várják a GTA 6 megjelenését, hogy már most paráznak bizonyos dolgok miatt, amikről még egyáltalán nem tudunk semmit. Most egyesek azon aggodalmaskodnak, hogy a GTA 6, ami valószínűleg a GTA Online utódját is elhozza, szörnyű lesz a mikrotranzakciók miatt.

A játékosok szerint ugyanis a Rockstar inkább a pénzre hajt, miután kiderült, hogy a GTA Online milyen sok bevételt hozott eddig. A Twitteren nemrég az Axios riportere, Stephen Totilo osztott meg néhány adatot, miszerint a Take-Two Interactive két vezetője 30 millió dollárt keresett az elmúlt pénzügyi évben. Ebben a pénzügyi évben ez már több mint 72 millió dollár. A jövőben pedig még többet kereshetnek, mivel a mikrotranzakciók továbbra is fontos szerepet játszanak majd az üzleti céljaikban.

A rajongók pedig pontosan ezért félnek attól, hogy mi jöhet a GTA 6-ban és a GTA 6 Online-ban. A YouTuber, Legacy Killa HD már úgy tette közzé az adatokat, hogy „a GTA 6 mikrotranzakciók borzalmasak lesznek”. És nem ő az egyetlen, aki aggódik emiatt.

 

  • „Ez az egyik ok, amiért nem hiszem, hogy a GTA 6 jó lesz” – írja egy rajongó válaszban.
  • „Az online rész pénzköltés nélkül játszhatatlan lesz, ezt érzem” – írja egy másik.
  • „Nem lepődnék meg, ha a GTA VI sztorimódjában is benne lenne a mikrotranzakció” – tette hozzá valaki.

Tekintve, hogy a GTA V milyen sokáig élt a tartalomfrissítésekből és a mikrotranzakciókból, nem lehet elkerülni, hogy ez ne legyen része a GTA VI-nak is. Ettől függetlenül több mint valószínű, hogy hasonló lesz a rendszer, mint a GTA Online-ban. Fizethetsz a játékon belül extrákért, ha nem akarsz sok időt és energiát fektetni a játékba, hogy megszerezd anélkül.

Néhányan persze úgy vannak vele, hogy ha a mikrotranzakciók kimaradnak az egyjátékos sztorimódból, addig nem baj, hogy a játék online részében ott vannak. Fontos persze megjegyezni azt is, hogy a GTA VI a világ egyik legnagyobb költségvetéssel készülő játéka. Korábbi pletykák szerint a játék 2 milliárd dollárból készül, amit természetesen a mikrotranzakciók tudnak majd hosszútávon visszahozni.

A GTA 5 sikere alapján feltételezhetjük, hogy a Rockstar Games a GTA 6 esetében is él majd ezzel a lehetőséggel, ez nem is lehet kétséges. Azonban lehetséges, hogy a költségvetés és a befektetői elvárások miatt kicsit el fognak szállni. Ha így lesz, akkor a mikrotranzakciók könnyen kicsúszhatnak a kezünkből, ami talán a játékosok hozzáállását is befolyásolja majd.

Valószínűleg nem kell amiatt parázni, hogy a mikrotranzakciók tönkreteszik a játékot, amiatt talán viszont igen, hogy milyen előnyök lesznek pénzért elérhetőek és mennyiért.

Ezt láttad?

25 éves a Wargaming – egy héten át egy csomó ingyen DLC-t vágnak hozzád

×