Az Epic Games Store legújabb ajándékaira is fokozottan ajánlott lecsapni.

2023.08.03. – Az Epic Games az elmúlt pár hét leforgása alatt egészen remek, vagy épp egyenesen fantasztikus játékokat osztott ki minden egyes játékos között, aki 5 percre is, de ellátogatott a Steam legnagyobb riválisának tartott boltba. Már csak ezért sem lehet haragudni, ha alkalomadtán kicsit visszarántják a gyeplőt, és lejjebb tekernek a lendületen, meg amúgy is, nekünk játékosoknak is lesz egy kis időnk végigvenni a korábban ingyenesen berámolt címeket.

Az Epic Games Store ezt az ajándékozási pihenést augusztus 3. és 10. közé ütemezte, ami azt jelenti, hogy ezen a héten két kisebb, ámbár nem kevésbé szórakoztató játékkal örvendezteti meg a közönséget. Ennek ellenére azért bőven megéri a játéktárakhoz adogatni a jelenlegi ingyenes játékokat, hiszen alapesetben közel 8000 forintot kérnének el értük, de még akcióban is 5000 forint fölött járnánk, ha rájuk esne a választásunk.

Az egyik játék a Netflix Gaming keretében is elérhető Bloons TD 6 című stratégiai tower defense, amiben mindenféle fura és fejleszthető majomhősökkel kell megvédeni az építményeinket. A változatosságra sem lehet panaszunk, hiszen az alapjátékban is már 69 teljesen egyedi pályát teljesíthetünk a 14 rommá modifikálható hőssel, melyek a folyamatosan érkező frissítésekkel még tovább gyarapodnak. Külön öröm, hogy a 3 haverral karöltve is fejest ugorhatunk a mókába.

A másik ingyen bezsákolható játék a 2021-ben megjelent Loop Hero, ami messze az egyik legtartalmasabb program, amit az Epic az utóbbi időben adott. Ez egy időhurkos koncepción alapuló stratégiai-roguelite-RPG kártyajáték, amiben a fő cél, hogy az egyre bővülő kártyáink, hőseink és azok képességei segítségével megtörjük a gonosz Lich mágiáját. A játék során azonban komoly stratégiákat is ki kell dolgoznunk, azaz nem lesz elég szimplán egymás után lerakni az erősnek vélt, akár a pálya felépítését módosító kártyákat, vagy lezongorázni a harcokat.

A Loop Hero alaphangon 30 órányi kalandot ígér, ha viszont olyan vagy mint én, és mindent is fel akarsz fedezni-oldani, akkor már 60 játékórával lesz érdemes kalkulálni. Legalábbis, ha csak a történetre fókuszálsz. Mivel a pályák teljesen véletlenszerűen generáltak, az eltérő karakterek is és azok összevissza kombinálható kártyái is teljesen más taktikákat igényelnek, az újrajátszhatósága tulajdonképpen végtelenre rúg.

Az Epic Games Store heti ajándékait tehát augusztus 3-10. között lehet ingyen a játéktárakhoz adni, ahol az akció lejártával örökre megmaradnak.

De ezekről sem érdemes lemaradnod:

Akciófigyelő | Ha sietsz, 39 (!!!) remek játék lehet teljesen INGYEN a tiéd

 

 

×