Hivatalosan is közölte az Electronic Arts, hogy megvan a Battlefield 2042-t követő cím koncepciója. És merőben új elképzeléseik vannak róla.

2023.08.02. – Az EA végre elkezdett árulkodni a következő Battlefield játékról, de a rajongók szerint a kiadó többet kell adjon puszta szavaknál, ha el akarja feledtetni a Battlefield 2042 kezdeti zűrzavarát. A legutóbbi játék a megjelenéskor tele volt bugokkal, hiányoztak belőle fontos tartalmak, ráadásul akadt benne egy szakasz, ami alkalmas volt rá, hogy epilepsziás rohamot okozzon, szóval csőstül ömlött a baj.

Talán majd a következő

Ahogy arról a ComicBook (CB) is beszámolt, egy negyedéves pénzügyi eredményekről szóló céges beszámoló során az EA részéről elhangzott: dolgoznak a következő Battlefield játékon, ami

az eddigi sorozathoz képest nagyon „újragondolt” darab lesz.

A kiadó közölte továbbá, hogy egy „igazán jól összekapcsolódó ökoszisztémát” szeretne létrehozni – bármit is jelentsen ez. A CB speciel arra tippel, hogy az EA egy MCU-szerű univerzum építésével próbálkozik majd, és ennek szellemében rakhatja össze a jövőben érkező BF játékokat. A GamingBible hozzáteszi: a cég okkal takargatja a lapjait, hiszen megpróbálja lerázni magáról a sorozat mostanra kialakult negatív hírnevét. Arra tagadhatatlanul szükség van, hogy új életet leheljenek a franchise-ba; kérdés, hogy elég nagy ötlettel állnak-e elő ahhoz, hogy sikerrel járjanak.

Forrás: Electronis Arts

Akárhogy is, egyhamar nem kapunk választ, mivel a game a fejlesztés fázisánál tart, így annál több információt jó ideig nem remélhetünk, ami a pénzügyi jelentésben elhangzott. Itt konkrét megjelenési ablakról még nem beszéltek, csak közölték, hogy a 2024-es pénzügyi évben (ami ugyebár jövő áprilisig tart) még nem jelenik meg. Leghamarabb tehát 2024 második felében lehet új Battlefield játékban reménykedni.

Addig marad a legutóbbi rész frissített-kijavított változata:

Hoppá: elérhetővé vált a Battlefield 2042 Elite Edition – ezt kapod vele

×