Még egyszer utoljára két játékkal kedveskedik a hűséges Gold-tagoknak a Microsoft.

2023.07.28. – Szeptember 14. napjával leköszön az egykoron forradalmi és úttörő Xbox Live Gold, ami a Microsoft konzoljának legelső szolgáltatásaként előbb online többjátékos funkciókat nyújtott, majd 2013-tól mindenféle extra mellett már ingyen játékokat is be lehetett rámolni az előfizetéssel.

A Game Pass sikere azonban egy ideje már előre jelezte, hogy a Gold-modell nem marad már sokáig, most pedig a Sony PS+ mintájára összefésülik a csomagokat. A Goldból így lesz szeptember közepén Game Pass Core, ami a játékszolgáltatás legolcsóbb csomagja lesz, és lényegében, alapfunkcióit tekintve pontosan az marad, mint ami a megboldogult modell volt. A különbség a névváltás mellett csupán az, hogy havi ingyen játékok helyett a továbbiakban egy 25+ pár játékból álló szűkösebb, de folyamatosan frissülő-változó játékkatalógushoz férhetünk hozzá.

Ez viszont azt jelenti, hogy az augusztusi Games with Gold lesz az utolsó a sorban. A Microsoft azonban nem viszi különösen túlzásba a búcsút, és bár a két ajándék személyében valóban remek játékokat tisztelhetünk, az elmúlt 21 esztendőt talán illett volna több konfettivel és nagyobb tűzijátékkal elköszönteni.

Az egyik ingyenesen igényelhető játék a Blue Fire, ami egy meglehetősen szórakoztató, egész terebélyes és intenzív fantáziavilágban játszódó 3D akció-kaland platformer. A második címnek leginkább a versenyjátékok szerelmesei fognak örülni, hisz az Inertial Drift másról sem szól, mint az át-keresztbe driftversengésekről. A két játék értéke közel 14.000 forint, szóval értékes ajándékokról van szó.

A játékokat augusztus legelső napjától egészen a hónap végéig lehet igényelni, és a Gold megszűnésével örökre megmaradnak. Ez egyébként áll az elmúlt 10 év összes többi ajándékára, melyeket szeptember 14. után változatlanul a könyvtárunkban fogunk találni.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Tényleg bármikor elvehetik a digitálisan megvásárolt játékaidat?

×