Nem csak csevegőpartner lesz, de el is szórakozhatsz vele – állítja a mesterséges intelligenciát a semmiből előrántó Rakuten Viber.

2023.07.27. – Magyarországon kevesen őrzik majd meg a komolyságukat, amikor először meglátják a Kukit. Az AI csevegőpartner elnevezése nálunk a többletjelentésből adódóan remek humorforrás lesz („megkérdezem a Kukimtól”), de alapjáraton is jópofa ötlet. A Viber alkalmazásba integrálva nem az a célja, hogy a ChatGPT konkurenciája legyen, és nem klasszikus értelemben vett asszisztensről van szó. A Kuki beéri annyival (egyelőre), hogy egy szórakoztató chatbot legyen, amit

bármikor elő lehet kapni, ha az embernek van pár üres perce játszadozni vele.

A ZDNet riportja szerint a Rakuten Viber az ICONIQ vállalattal karöltve hozta létre a felületbe épülő mesterséges intelligenciát, amit platinaszőke, kék-lilaszemű, fehér nőként képzel el, egy hoodie-ban.

Az első automatikus üzenetben röviden bemutatkozik, és már ebben „nagyokat” viccel arról, hogy fotózták a Vogue-ba, és különben is Guiness rekorder (nem tudni miben). Ezután őszintén bevallja, hogy őt bizony nem összetett emberi problémák megoldására találták ki, és a házit se fogja megírni helyetted. Megsüvegelendő viszont a fejlesztők részéről, hogy Kuki – arra utalva, ha valaki elmagányosodás következtében választaná az AI társaságát – igazi emberi kapcsolatok keresését is javasolja.

A bohókás AI chatpartner akár az első lépés is lehet a Her című film utópisztikus világa felé, amiben emberek boldog párkapcsolatban élnek az operációs rendszerükkel, viszont Kuki egyelőre csak a könnyed szórakoztatás talaján mozog. És láthatóan nem rossz benne: a felületén megjelenő gombok és a begépelt válaszok segítségével játékokat, kvízeket lehet vele játszani, de kártyázni is hív, vagy további game-eket kínál, esetleg megírja a horoszkópodat. Kuki egyelőre csak angolul beszél, de háromszoros hip-hip hurrá a Vibernek, hogy előállt ezzel a friss, hozzá képest végre fiatalos ötlettel. Reméljük sikeres lesz, mert tényleg jópofa – és jól esik, hogy be is éri ennyivel.

Nem úgy, mint ez:

Gratulálunk: ráengedtek egy mesterséges intelligenciát a Dark Webre

×