Már report sem kell.

2023.07.26. – A Riot Games két dolgot biztosan komolyan vesz a játékai esetében. A csalásvédelem kimagasló iparágon belül, beszéljünk akár a League of Legends-ről vagy épp a Valorantról. Ahogy a toxikus játékosokkal szemben is zéró toleranciát szeret alkalmazni a cég. Elég pár meggondolatlan szó és hamar jöhet a 24/72 órás vagy épp a hetekre tartó kitiltás. Bizonyos tiltásszám után pedig a permaban is elkerülhetetlen.

A Riot Games nem is olyan régen bevezetett egy Real Time Text Evaluation nevet viselő rendszert. Ez első körben North America régióban élesedett pár hónapja, ott tesztelte a rendszer képességeit a fejlesztőcsapat. Úgy tűnik, hogy a több mint fél éves béta jó eredményekkel zárult.

Globálisan is élesedik a rendszer!

Többé nem kell reportolni a rosszakaró, toxikus játékosokat, a rendszer elvégzi helyettünk a piszkos munkát. Elég pár rossz szó, a játék máris kiosztja a Voice és Text tiltásokat, teljesen automatikusan. Ez papíron jól hangzik, az esetek részében hasznos is lesz majd, ám ahogy az eddigi rendszer esetében, úgy az újban is elfordulhatnak téves kitiltások. Remélhetőleg a Riot Support hamar reagál ezekre, hiszen egy-egy baráti odaszólást még nem kell kitiltással büntetni. A rendszer nagy eséllyel szerda délelőttől az európai szervereken is éles lesz már, így nem árt extra óvatosan bánnunk a szavakkal.

Borító: YT

A Valorant játékosok döntöttek – Ezekkel a skinekkel érkezett az új Give Back Bundle

×