Megvan mikor kezdi meg Japánon kívüli, világhódító útját a nagy lezárás, ami 25 év eseményeit varrja el. Sokan nőttek fel Ash Ketchum sztoriján.

2023.07.24. – Ha a világ teljesen nem is marad Pokémon nélkül (mert lesznek folytatások és elvileg spinoffok is), egy korszak biztosan lezárul a sorozat eredeti történetszálának végével. Egyelőre rejtély, hogy a Pikachu kapitányt és új hősöket felvonultató Pokémon Horizons mellett mi minden következik, de a 25. évad biztos, hogy örökre elvarrja Ash Ketchum és Pikachu közös kalandjait.

Forrás: The Pokémon Company

A két jóbarát közel 1300 epizódon keresztül szórakoztatott, egymás után több generációt, és a nagy befejezést hamarosan az egész világ láthatja, köztük – idővel – mi is. A 25. évad eddig még csak Japánban bemutatott részeihez elkészült az angol szinkron, és a VGC kiszúrta, hogy mikor érkezik el a nagy lezárás a nemzetközi porondra. A minap zárult Comic-Conon jelentették be, hogy

Észak- és Latin-Amerikában 2023. szeptember 8-tól láthatják a Netflix nézői.

Ez viszonylag gyors megjelenés, hiszen az eddigi gyakorlat szerint minimum fél évet, de inkább 9 hónapot kellett várni, hogy a Japán tévéhálózatok után a világ is nézhesse Ash és Pikachu kalandjait. És jól láttad: ez még csak az angol nyelvű változat, meg az amerikai kontinens. Hogy Európába és a Netflix hazai kínálatába mikor kerül fel, pontosan még nem tudni, viszont aligha kell sokat, vagy még egyszer ugyanannyit várni, mint a Japánon kívüli világpremierre.

Itt írtunk (kissé spoileresen) a nagy végjátékról:

Sírni fogsz: így búcsúzik Ash és Pikachu a Pokémon sorozattól

×