A jelenlegi meta egyik legdominánsabb karaktere a LoL 13.15-ös verziójának egyik főszereplője lesz, miután több mint egy teljes szezonnyi dominancia után nerfelik.

Kai’Sa, a jelenlegi meta egyik legdominánsabb karaktere a League of Legends 13.15-ös verziójának egyik főszereplője lesz, miután több mint egy teljes szezonnyi dominancia után nerfelik a „broken” képességeinek köszönhetően.

A Riot Games azon dolgozik, hogy emészthetővé tegyék az erőteljes Nashor’s Tooth buildjét – mondta Matt Leung-Harrison, a Riot egyik fejlesztője a játék rajongóinak.

Kai’Sa 2018-as megjelenése óta állandóan a játék metája körül kering – a profik és a Solo Queue játékosok között is egyaránt közkedvelt.

Jelenleg brutális, 40,6 százalékos választási aránnyal büszkélkedhet, ráadásul ezeknek a meccseknek az 51,28 százalékát meg is nyeri.

A Daughter of the Void sikerének nagy része az AP scalingnek köszönhető. Hála ennek a speciális statlinenak, az Ürességből származó hős maximálisan ki tudja használni az olyan tárgyakat, mint a Statikk Shiv, Nashor’s Tooth, Guinsoo’s Ragebalde, valamint a Rabadon’s Deathcap. Miközben az alapsebzésekkel és az AD sebekkel megtépázza az ellenfeleket, az AP-ból szintén sebzést generáló képességek még tovább erősítik a támadóerejét. Ez az összhatás pedig félelmetesen erőssé teszik, gyakorlatilag jelenleg nincs is hozzá fogható carry a játékban. A profik újonnan már nem csak az alsó ösvényre választják, hanem ha oda nem fér be, midesként alkalmazzák.

Ami még rosszabb, a Void Seeker (W) hatótartománya 3000 egység, ami azt is lehetővé teszi, hogy biztonságból osszon ki félelmetes mennyiségű sebzést. A Riot most úgy döntött, hogy változtat ezen a dominancián.

Most már ott tart a helyzet, hogy a játékosok szabályosan könyörögnek az egyensúlyért felelős csapatnak, hogy csináljanak valamit a röhejesen OP karakterrel. A fejlesztők pedig már hivatalosan is elkezdtek dolgozni az ügyön.

A nerf-ek várhatóan augusztus 2-án, a 13.15-ös frissítéssel érkeznek meg.

Ezt olvastad már?

Ezekben is jót pihennél? – Így néznének ki a játékok szobaként az AI szerint #2

×