Bármilyen hihetetlen, nagyon úgy fest, hogy egyáltalán nem kell sokat várnod az újragondolt Red Dead Redemption megjelenésére.

Az eddig csak pletykák alapján remélt Red Dead Redemption remasterre a legkevésbé sem kell sokat várni, ha lehet hinni a bennfentesek most már egybehangzó állításainak, de vannak, akik arról beszélnek, hogy nem is remaster, hanem teljes remake lesz.

Minden jel arra mutat, hogy miközben a legtöbb Rockstar Games-rajongó egyre csak várja a Grand Theft Auto VI-ról szóló híreket, a háttérben egy másik nagy durranás készen is áll a megjelenésre – és ez nem más, mint a vadnyugati franchise első részének felújított, sőt, talán ki is bővített változata.

A kiszivárogtatók és hackerek már hónapok óta azt állítják, hogy a Rockstar titokban dolgozik egy Red Dead Redemption remasteren.

Nemrég páran azt is megszellőztették, hogy a játék teljes remake lesz – írja a Gaming Bible, magyarán nem csak egy remaster, mint amit a Grand Theft Auto trilógia esetében láthattunk. Bár a pletykákat hivatalosan nem erősítették meg és az iparágon belüli suttogások sem erről szólnak, a Rockstar számára igenis lenne értelme remake formájában tovább fialtatni a sorozatot – már csak a Red Dead Redemption 2 elképesztő sikere miatt is. Csábító gondolat, de nem túl reális, hogy remake készül, viszont egy szép, az RDR2-höz hasonló színvonalú remasterrel is nagyot kaszálhatna a stúdió és sok élménnyel gazdagodnának a játékosok is.

Forrás: Rockstar Games

Egy szivárogtató oldal, a Budzcario nemrég azt tweetelte, hogy biztosan tudja az RDR1 remaster megjelenési dátumát, ami szerinte 2023. november 17-e lesz. Ha ez igaz, akkor a Rockstar jól felrázza a gaming piac utolsó negyedévét – pláne karácsony előtt.

 

„Higgyétek el. Tudom, hogy ez a megjelenési dátum, 100 százalékig biztos. Csak hamis infókkal etetik a fejlesztőket, hogy kiszűrjék a cégen belüli szivárogtatókat”

– magyarázza az ellentmondásos infókat a Twitter-oldal, és van is benne logika, a nagy GTA VI-leak után. A bennfentes infókkal felvértezett Budzcario azt is megjegyezte, hogy az őszi megjelenést augusztusban fogják megerősíteni, és PC, PS5, valamint Xbox Series X/S platformokon lehet majd játszani vele.

Még egyszer: bár az oldal elég biztosnak tűnik a dolgában, nem szabad készpénznek venni, amíg a Rockstar Games nem erősíti meg hivatalosan. Ettől függetlenül, ha a Red Dead Redemption remaster megjelenne az év végéig, akkor olyan neves címekhez csatlakozna 2023-ban, mint a Hogwarts Legacy, a Zelda: Tears of the Kingdom, a Resident Evil 4 (2023), a Marvel’s Spider-Man 2 és például a Starfield, vagyis 2023 a játéktörténelem egyik legjobb éveként vonulna be a krónikákba.

A Rockstar amúgy nagyon jó arc, ha erről a franchise-ról van szó:

Emlékszel a gamerre, aki 6000 órát bukott a Red Dead Redemption 2-ből? EZT kapta a Rockstartól!

×